Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O structură din Ucraina cere anchetarea presei româneşti pentru ”rusofilie”

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2023
Abonare
Un organism ucrainean, The New Geopolitics Research Network, îi cere procurorului șef european Laura Codruța Kovesi să intervină împotriva presei românești pe care o acuză de rusofilie.
CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik, Marius Holdean. Inpolitics dezvăluie că un organism ucrainean, The New Geopolitics Research Network, declarat independent și specializat în analize geopolitice, acuză faptul că unele canale de televiziune din România ar răspândi propaganda rusă, motiv pentru care, spune ucrainenii, ar fi cazul să intervină în problemă procurorul general european Laura Kovesi.
Într-o ”analiză” – pe alocuri de-a dreptul delirantă, observă Inpolitics, semnată Mariana Prysiazhniuk, NewGeopolitics comentează azi problematica privind drepturile minorităților naționale din Ucraina, care a făcut să curgă multă cerneală în presa ultimelor săptămâni.
”Propagandiștii au folosit subiectul dureros, în context religios, dar evident au exagerat pentru că până și Biserica Ortodoxă Română a trebuit să explice” scrie NewGeopolitcs.
Organismul mai amintește cum tema a fost generos preluată de posturile românești România TV și Antena 3/CNN, dar și felul în care purtătorul de cuvânt al Bisericii Române, Vasile Bănescu, ar fi dezumflat tema devoalând că preoții români ar fi reprezentanți ai Patriarhiei Moscovei, fără nicio legătură cu Ortodoxia română.
Pe lângă Romania TV și Antena 3/CNN, ucrainenii acuză că triada de propagandă din România include Realitatea Plus, la care se adaugă și site-uri care ar fi pro-Moscova și nu este un secret în România că aceste mass-media rămân lideri în încălcarea legislației audiovizuale, mai acuză NewsGeopolitics, ONG asociat de altfel cu mai multe organisme românești.
ONG-ul ucrainean e supărat că pe aceste canale TV s-a discutat serios despre laboratoarele biologice și naziștii din Azov, despre persoanele LGBT și despre Soros.
”Poate cazul celor trei posturi TV pro-Kremlin din România o va interesa pe Laura Codruța Kövesi, fostul procuror anticorupție al acestor țări și acum directorul Parchetului European. Cele trei posturi românești menționate mai sus au calomniat-o cu sârguință în zilele respective” se mai arată în materialul ONG-ului ucrainean, care incită astfel la urmărirea penală sau nu se știe de ce natură a presei din România ca să se facă pe placul Kievului.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2023
Editoriale
Avioane de luptă NATO pentru Ucraina: to be, or not to be
Fluxul de știri
0