Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

IGSU avertizează populația cu privire la pericolul prăbușirii sub gheața lacurilor

© Sputnik / Mihai CarausPescari, iarna, lac înghețat
Pescari, iarna, lac înghețat - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2023
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) avertizează populația cu privire la pericolul prăbușirii sub gheața subțire a lacurilor.
CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Avertizarea IGSU privind pericolul prăbiușirii sub gheața lacurilor, a fost emisă în legătură cu răcire bruscă a vremii și formarea unui strat de gheață pe suprafețele lacurilor, râurilor și bălților din țară.
Stratul de gheață format ca urmare a înghețurilor de scurtă durată este prea subțire și prezintă un pericol serios pentru aventurieri și amatorii de a pescui pe timp de iarnă.
Oamenii sunt îndemnați să evite pescuitul și mersul pe gheața subțire, deoarece stratul de gheață nu este foarte rigid și prezintă risc. Pentru a merge pe gheață, grosimea acesteia ar trebui să fie de cel puțin 8–10 cm.
️Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat din cauza temperaturilor scăzute, pe unele sectoare ale râurilor și lacurilor din țară se va instala podului fragil de gheață, care reprezintă un pericol de prăbușire în apa bazinelor acvatice.
IGSU - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2023
Societate
Salvatorii moldoveni au ajuns în Hatay, Turcia: Vor ajuta și căuta sinistrații
Fluxul de știri
0