Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Salvatorii moldoveni au ajuns în Hatay, Turcia: Vor ajuta și căuta sinistrații

IGSU - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2023
Abonare
Salvatorii din Republica Moldova au ajuns în zona afectată de seism și urmează să intervină în misiune.
CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Salvatorii din Republica Moldova au ajuns în provincia Hatay din Turcia, la hotar cu Siria, unde urmează să intervină în misiunea de lichidare a consecințelor cutremurelor.
Echipa de salvatori a ajuns în zona afectată în această dimineață, către ora 05:30.
"Odată ajunși la fața locului, responsabilii au fost convocați în ședință, în care au primit instrucțiuni și li s-a atribuit sectoarele de lucru. Salvatorii au primit informații cu privire la zonele de intervenție, dar și acțiunile care urmează a fi desfășurate. Echipa de specialiști a țării noastre a format două grupuri de lucru. Primul grup prea misiunea de cercetare și căutarea sinistraților, iar al doilea grup instalează o tabără de câmp complet operațională", anunță IGSU.
Ministerul Afacerilor Interne anunță că aceștia vor activa neîntrerupt 24 de ore, vor utiliza tehnica grea din dotare, dar și echipamentele specializate. Pentru lucrări de căutare vor fi antrenați doi câini de salvare.
Un bărbat încearcă să se salveze după ce a fost prins sub ruinele clădirii în care se afla în timp cutremurelor care a zguduit Turcia și Siria - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2023
Galerie foto
Imagini devastatoare după cutremurul din Turcia și Siria: Durere, speranță și minune
Fluxul de știri
0