Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biserica Ortodoxă Română ia apărarea românilor din Ucraina

© Photo : Biserica Ortodoxă RomânăSfântul Sinod s-a întrunit la Palatul Patriarhiei – 2023
Sfântul Sinod s-a întrunit la Palatul Patriarhiei – 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2023
Sfântul Sinod s-a întrunit la Palatul Patriarhiei – 2023
Abonare
Biserica Ortodoxă Română cere ca românii din Ucraina să beneficieze de aceleași drepturi și libertăți precum ucrainenii din România.
CHIȘINĂU, 10 febr -Sputnik, Marius Holdean. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „își menține ferm poziția favorabilă respectării drepturilor și libertăților comunităților românești din toată Ucraina, după cum sunt respectați ucrainenii din toată România”, se arată într-un comunicat publicat pe portalul Basilica.
„În legătură cu situația parohiilor ortodoxe românești din zona Bucovinei de Nord, aflate în jurisdicția Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române își menține ferm poziția favorabilă respectării drepturilor și libertăților comunităților românești din toată Ucraina, după cum sunt respectați ucrainenii din toată România”, susține BOR, după ce anterior, Patriarhul Daniel recunoscuse că se va discuta situația românilor din țara vecină, în cadrul Sinodului.
Exprimarea „drepturilor și libertăților comunităților românești din toată Ucraina” ar putea face referire inclusiv la legea minorităților adoptată recent la Kiev, care pune în pericol învățământul în limba maternă.
Şi ÎPS Teodosie de la Constanţa anunțase că se va discuta în Sinod problema românilor din Ucraina. Acest lucru s-a petrecut în urma unor informații conform cărora autoritățile ucrainene au percheziționat sediul Episcopiei din Cernăuți. De asemenea, Mitropolitul Cernăuțiului și Bucovinei ar putea fi deportat din Ucraina.
Sfântul Sinod al BOR, 24 mai 2018 - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Internațional
BOR are aceeași poziție ca și Viktor Orban: contra propagandei sexuale adresate copiilor
Fluxul de știri
0