Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a reacționat la declarația de demisie a Nataliei Gavrilița

© Sputnik / OsmatescoMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2023
Abonare
Președintele Maia Sandu a „luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavrilița”.
CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. „Am luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavrilița”, a scris Șeful Statului, Maia Sandu, pe o rețea de socializare.
„Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare - acolo unde alții doreau război și faliment”, a mai menționat Sandu.
Urmează declanșarea procedurilor legale de desemnare a unui nou candidat la funcția de premier și de încercare de învestire a unui nou guvern.
Înainte de a-și anunța demisia, Gavrilița a vorbit despre vizita sa recentă la Bruxelles. Premierul în demisie a afirmat că au avut loc discuții serioase despre aderare Moldovei la UE. Ea speră că până la finele acestui an să aibă loc lansarea negocierilor de aderare la UE.
Gavrilița crede că guvernul său a obținut progrese mari pe calea europeană.
Totodată, Natalia Gavrilița a spus că la Bruxelles s-a întâlnit cu cei mai mari demnitari europeni. În acest context ea a spus că a simțit atâta susținere, încât a ajuns la concluzia că Moldova ar fi așteptată în UE cu brațele deschise.
Ceea ce poate fi grav în apariția de azi a premierului în demisie în fața publicului este următoarea afirmație scandaloasă: „Dacă guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere ca la Bruxelles, am fi avansat mai repede pe calea integrării europene”. Întrebarea care se impune este cine acasă se face vinovat de insuccesele guvernului Gavrilița? Majoritatea parlamentară? Președintele Maia Sandu? Sau poate că poporul? Sperăm că Gavrilița va vărsa lumină peste acest aspect al declarației sale.
Sediul Ministerului rus al Afacerilor Externe - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2023
Moldova și Rusia
Occidentul și Kievul împing Chișinăul spre renunțarea la neutralitate – diplomația rusă
Fluxul de știri
0