Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un senator din România, declarații incendiare despre cutremurul din Turcia

© Sputnik / Georgiana ArseneDiana Șoșoacă
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2023
Abonare
Senatoarea Diana Șoșoacă interpretează într-o cheie aparte cutremurul din Turcia într-o declarație politică intitulată ”A fost nevoie să moară oameni și încă nu s-a terminat”.
BUCUREŞTI, 8 feb – Sputnik. Senatoarea Diana Șoșoacă spune în declarația sa politică de joi, din Senatul României, că ”asistăm și la producerea de cutremure la comandă”, ea spunând că este vorba de un atac asupra Turciei din partea mai-marilor lumii cărora le-a displăcut total faptul că au fost puși la punct de Recep Tayyip Erdoğan, Președintele Turciei.
”Mai mult, poziția acestuia de neutralitate și mediator în războiul ucraineano-rus, a deranjat profund, mai ales că Turcia este a doua mare putere din punct de vedere militar în cadrul NATO. Poziția sa de a bloca aderarea Suediei la NATO, dar și discursul său la Davos, mai ales, precum și gestul de a pleca în mijlocul conferinței de presă, sfidându-l pe Schwab, nu a rămas fără ecou în lumea dură și rece a conducătorilor lumii. Însă, nimeni nu s-a gândit că va fi nevoie să moară oameni, atâția oameni și într-un mod atât de mișelesc. Și este doar un avertisment, pentru că nu era zona cea mai populată a Turciei”, spune Diana Șoșoacă în declarația sa.
Ea arată că a fost vorba de 150 de replici ale unui cutremur devastator, al doilea mai mare ca primul, fără existența unui focar, zona fiind stimulată artificial, în condițiile în care armele geologice există de foarte mult timp, dar folosindu-se până acum fără a cauza prea multe victime, probabil pentru experimente.
”Acum a fost pusă în practică. Dacă ne vom uita cu atenție pe harta conductelor din Turcia o să vedem că este brăzdată de conducte de gaz și petrol, acestea fiind de fapt și unul dintre scopuri: distrugerea lor. Însă, cu 10 secunde înainte de producerea așa-zisului seism, turcii au închis aceste conducte. În plus, cu 24 de ore înainte de producerea seismului, 10 state și-au retras ambasadorii din Turcia. Cu 5 zile înainte de producerea acestuia, MAE din România emitea o avertizare de călătorie pentru cetățenii români în Turcia, deși nu exista vreun pericol, la fel alte țări”, atrage ea atenția.
Diana Șoșoacă mai spune că hărțile prezentate pe toate canalele de televiziune arată că nu a existat un epicentru, ci o epilinie cu mii de cutremure și că serviciile secrete turcești investighează o posibilă ”intervenție criminală”, (a se citi o implicare a altui stat în declanșarea primului seism), ce a urmat ulterior fiind o reacție în lanț după destabilizarea plăcilor tectonice din regiune.
Министр обороны ФРГ Борис Писториус дарит макет танка Leopard министру обороны Украины Алексею Резникову - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2023
Editoriale
Livrările de Leopard-1 în Ucraina: tancuri din lemn pentru soldații lui Urfin Deuce
Pentru senatoare este foarte clar că Președintele Erdogan a fost pedepsit pentru curajul, demnitatea și onoarea sa și pentru apropierea sa de Federația Rusă, în fapt o poziție de neutralitate și mediere pentru pace.
”În plus, se dorește îndepărtarea atenției oamenilor de pe Ucraina, unde deja reprezentanții multor țări au început să vocifereze împotriva despotismului și ordinelor date de Președintele Zelenski, de parcă ar conduce lumea și cineva ar avea obligația să trimită arme și să participe la războiul său, într-un război în care și-a sacrificat propriul popor și și-a distrus întreaga țară”, mai spune Șoșoacă în declarația sa politică.
Ea arată că oricine vorbește de pace este pus la stâlpul infamiei și atacat din toate părțile și că așa s-a întâmplat și în România când ea a demarat demersul unic ”Neutralitate pentru România. Pacea de la București.”
Din păcate, mai spune Șoșoacă, la nivel de conducere a României, există numai incompetenți, stupizi, plagiatori, hoți, tâlhari, infractori, lași, trădători și lista continuă.
”Acești incompetenți, premiați prin țări străine pentru merite deosebite în sprijinul acestora și în detrimentul României, încearcă la acest moment să facă din România din stat neutru, suveran, un stat servil și ofensiv, prin intermediul căruia unele mari puteri să își exercite acțiunile războinice și să transforme românii în carne de tun în interesul altora. Iudelor, vă vom opri cu orice risc și cu orice preț. Lăsați România suverană și neutră!”, a spus Șoșoacă în plenul Senatului.
Ea mai spune că România își păstrează neutralitatea și că avem obligația de a păstra relații de bună vecinătate în regiune indiferent ce cer unii și alții.
”Luați ghearele de pe Turcia. Luați ghearele de pe România. Luați ghearele de pe oamenii lui Dumnezeu”, a mai spus Șoșoacă în declarația sa.
 Sergei Şoigu - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2023
Rusia
Rusia avertizează cu privire la „escaladarea imprevizibilă” în Ucraina
Fluxul de știri
0