Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk: publicul nu este conştient de riscul unui nou război mondial

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Accesați arhiva multimediaElon Musk participă la o conferință
Elon Musk participă la o conferință - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2023
Abonare
Majoritatea oamenilor sunt „ignorați” cu privire la faptul că un astfel de conflict ar putea fi iminent, a spus antreprenorul miliardar.
CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik, Doina Crainic. Majoritatea oamenilor nu sunt nici măcar conștienți de faptul că un nou război mondial ar putea izbucni în curând, a declarat antreprenorul miliardar Elon Musk, citat de RT.
Riscul unei catastrofe globale a fost evidențiat săptămâna aceasta de către secretarul general al ONU, Antonio Guterres.
Șeful ONU a declarat luni, într-un discurs la Adunarea Generală, că se teme că omenirea s-ar putea îndrepta spre un „război de proporţii” și a cerut menţinerea păcii.
„Am putea, vă rog, să nu intrăm în al treilea Război Mondial?”, a spus comentatorul politic conservator Luke Rudkowski, ca reacţie la discursul lui Guterres. Musk a răspuns: „Majoritatea oamenilor nu sunt conştienţi de pericol.”
CEO-ul Twitter și SpaceX a avertizat anterior cu privire la „escaladarea continuă” a conflictului din Ucraina, afirmând că este periculos pentru țară și pentru lume.
Musk a fost lăudat pentru furnizarea către guvernul ucrainean de sisteme de internet prin satelit Starlink SpaceX, unii experți susţinând că acestea „schimbă jocul” în lupta împotriva Rusiei.
Însă el a sugerat, în acelaşi timp, că Ucraina va trebui să facă concesii Moscovei pentru a obține pacea, declaraţie care i-a făcut pe unii oficiali ucraineni să îl critice dur și chiar să-l insulte pe omul de afaceri.
Mikhail Podoliak, un asistent al președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, a susținut, săptămâna trecută, că Musk își foloseşte controlul asupra Twitter pentru a reduce influenţa conturilor oficiale ucrainene și a ajuta „propaganda rusă”.
„Poate este nevoie ca o autoritate de reglementare să îi explice proprietarului regulile concurenței?”, a spus Podoliak. Oficialul ucrainean nu a oferit nicio dovadă care să-i susțină afirmaţiile.
Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2023
Rusia
Șoigu: are loc construcția unui sistem de sateliți pentru Ministerul rus al Apărării
Fluxul de știri
0