Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița a comentat la Bruxelles declarațiile șefuluilui diplomației de la Moscova

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2023
Abonare
Gavrilița este de părere că declarațiile lui Serghei Lavrov despre Moldova sunt îngrijorătoare.
CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Natalia Gavrilița a comentat la Bruxelles, în timpul conferinței de presă comune cu șeful diplomației UE, Josep Borrell, declarațiile șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, care menționase acum câteva zile că Occidentul ar privi Republica Moldova ca pe un fel de „a doua Ucraina”.
„Declarațiile făcute de ministrul Lavrov sunt îngrijorătoare și mai ales nu țin cont de independența, suveranitatea Republicii Moldova, care ca și orice altă țară are putere de decizie și are dreptul de ași determina soarta”, a spus premierul moldovean.
Ea a mai adăugat:
„Aceste declarații nu țin cont de independența Republica Moldova, care are dreptul să-și decidă soarta. Cetățenii Republicii Moldova prin votul lor au decis orientarea de dezvoltare a Republicii Moldova. Noi vom face tot posibilul ca să lucrăm pentru beneficiul cetățenilor noștri. Asemenea declarații nu țin cont de dreptul Republicii Moldova la determinare”.
Joseph Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2023
Internațional
Borrell: interzicerea surselor media ruse în UE este „apărarea libertății de exprimare”
Fluxul de știri
0