Borrell a făcut un comentariu despre procesul de reglementare transnistreană

© AP Photo / Virginia MayoJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2023
Abonare
Josep Borrell: UE sprijină în continuare rezolvarea conflictului de pe Nistru prin acordarea unui statut special Transnistriei.
CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, în cadrul conferinței de presă comune susținută marți alături de premierul moldovean Natalia Gavrilița, a făcut un comentariu despre calea de soluționare a diferendului transnistrean pe care o sprijină Bruxellesul.
„În ceea ce privește conflictul transnistrean, am reafirmat angajamentul pentru facilitarea unui proces de soluționare extins, pașnic și durabil pe baza respectării integrității teritoriale și a suveranității Moldovei în cadrul frontierelor recunoscute oficial și cu un statul special pentru Transnistria. Am încurajat continuarea dialogului de către ambele părți pentru a evita destabilizarea și pentru a spori încrederea reciprocă între părți”, a spus Borrell.
Anterior în cadrul aceluiași eveniment Natalia Gavrilița a comentat declarațiile șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, care menționase acum câteva zile că Occidentul ar privi Republica Moldova ca pe un fel de „a doua Ucraina”.
„Declarațiile făcute de ministrul Lavrov sunt îngrijorătoare și mai ales nu țin cont de independența, suveranitatea Republicii Moldova, care ca și orice altă țară are putere de decizie și are dreptul de ași determina soarta”, a spus premierul moldovean.
Joseph Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2023
Internațional
Borrell: interzicerea surselor media ruse în UE este „apărarea libertății de exprimare”
Fluxul de știri
0