Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Papa despre războaiele ”cu P.R.” sau fără

© Sputnik / Asatur Yesayants /  / Accesați arhiva multimediaPapa de la Roma Francisc
Papa de la Roma Francisc - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Papa Francisc avertizează: Nu uitați că lumea este frământată și de alte războaie decât războiul din Ucraina.
CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik, Bogdan Duca. Declaraţia a fost făcută la întoarcerea dintr-o vizită în Sudanul de Sud şi R.D.Congo, la sfârşitul săptămânii trecute. După un obicei consacrat încă din timpul călătoriilor papei Ioan Paul al II-lea, după vizitele oficiale papii aleg să petreacă călătoria cu avionul având conferințe de presă mai informale cu jurnaliștii delegați.
Suveranul Pontif s-a referit, dând exemplu, la Siria şi Yemen, unde au loc războaie de peste un deceniu. Papa Francisc a menţionat de asemenea conflictul din Myanmar şi expulzarea minorităţii Rohingya, dar şi conflictele din America de Sud, el fiind de origine argentiniană.
Chiar și în Sudan, țară vizitată de el a fost un război civil stins cu multă dificultate și cu implicarea activă a diplomației vaticane. Papa însuși s-a făcut remarcat atunci prin gestul de a îngenunchea în fața liderilor implicați în conflict pentru a îi convinge să facă pace.
"Sunt războaie care par mai importante pentru că fac mai mult zgomot. Însă întreaga lume este în război şi autodistrugere", a mai spus papa, făcând referire la acoperirea mediatică și de p.r. preferențială.
”O vizită la Kiev rămâne imposibilă”, a afirmat Suveranul Pontif, adăugând că şi-ar dori să meargă în capitala Ucrainei, dar şi la Moscova, în speranţa că va reuși medierea unei încetări a focului.
Встреча патриарха Московского и всея Руси Кирилла с папой римским Франциском - Sputnik Moldova, 1920, 04.05.2022
Internațional
Papa: Este posibil ca NATO să fi provocat Rusia pentru a lansa operaţiunea din Ucraina
Fluxul de știri
0