Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi modificări la cadrul normativ privind asigurarea securității statului

© Sputnik / Mihai Carausimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2023
Abonare
Parlamentul a adoptat modificări la cadrul normativ în domeniul asigurării securității statului.
CHIȘINĂU, 6 feb -Sputnik. Deputații au adoptat la prima ședință din sesiunea de primăvară proiectul de lege care are scopul de a îmbunătăți cadrul normativ în domeniul securității statului va fi îmbunătățit. În acest sens, a fost modificat Codul penal, pentru combaterea riscurilor și amenințărilor, generate de acțiunile informativ subversive ale serviciilor speciale străine în raport cu Republica Moldova.
Potrivit autorilor inițiativei legislative, necesitatea stabilirii și aplicării unui sistem de măsuri juridice și penale pentru manifestările care atenuează la integritatea, suveranitatea și securitate statului reiese din specificul situației actuale, în contextul asigurării naționale.
Documentul prevede completarea Codului penal cu noțiuni, care incriminează faptele conexe infracțiunilor de spionaj și de trădare de patrie. Astfel, va fi sancționată penal inițierea, organizarea sau constituirea pe teritoriul țării noastre a structurilor informative ilegale. Totodată, vor fi trase la răspundere penală persoanele care vor instiga alte persoane să comită acțiuni care dăunează suveranității, independenței, inviolabilității teritoriale, securității statului sau capacității de apărare a Republicii Moldova.
Codul penal va mai fi completat cu o nouă componentă de infracțiune, și anume acțiunile săvârșite cu scopul de a separa o parte din teritoriul Republicii Moldova, precum și distribuirea informațiilor care incită la astfel de acțiuni.
Proiectul de lege a fost votat, în a doua lectură, de 60 de deputați.
Termoelectrica S.A. - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2023
Societate
Termoelectrica anunță lucrări de mentenanță la unul dintre blocurile energetice
Fluxul de știri
0