Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul moldovean de Externe a exprimat condoleanțe familiilor victimelor cutremurului

© Sputnik / OsmatescoNicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2023
Abonare
Șeful diplomației de la Chișinău a exprimat sincere condoleanțe familiilor victimelor cutremurului din Turcia, Siria și Liban.
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Ministrul moldovean al Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a scris pe o rețea de socializare că autoritățile de la Chișinău urmăresc îndeaproape veștile tragice legate de cutremuruol din această noapte care a lovit Turcia, Siria și Libanul.
„Urmărim îndeaproape veștile tragice din Turcia și Siria, ambele state fiind puternic afectate de un cutremur dezastruos. Exprimăm din numele Republicii Moldova cele mai sincere condoleanțe familiilor victimelor, în timp ce ne exprimăm speranța pentru recuperarea cât mai grabnică a răniților”, a scris Popescu.
În noaptea de 5 spre 6 februarie un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe Scara Richter a lovit zguduit arii întinse în Turcia, Siria și Liban. Cele mai afectate sunt localitățile din Turcia și din Siria. Seismul a provocat un număr mare de victime. Numărul persoanelor care și-au pierdut viața încă nu este stabilit cu exactitate. În primele ore ale dimineții era vorba despre zeci, însă odată cu demararea acțiunilor de salvare această cifră a început să crească exponențial.
Turcia a solicitat ajutor internațional pentru administrarea impactului cutremurului. Estimările autorităților din Siria vorbesc despre 111 decese și 516 persoane rănite în Alep, Hama și Lattakia. Însă bilanțul este provizoriu.
Oameni răniți în timpul cutremurilui din Turcia din noaptea de 5 spre 6 februarie 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2023
Societate
Cutremur de proporții în Turcia, Siria și Liban
Fluxul de știri
0