Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cutremur de proporții în Turcia, Siria și Liban

© AFP 2024 / Nayef Al-AboudOameni răniți în timpul cutremurilui din Turcia din noaptea de 5 spre 6 februarie 2023
Oameni răniți în timpul cutremurilui din Turcia din noaptea de 5 spre 6 februarie 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2023
Oameni răniți în timpul cutremurilui din Turcia din noaptea de 5 spre 6 februarie 2023
Abonare
Cutremur de proporții cu magnitudinea de 7,8 grade pe Scara Richter
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. În noaptea de 5 spre 6 februarie un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe Scara Richter a lovit zguduit arii întinse în Turcia, Siria și Liban. Cele mai afectate sunt localitățile din Turcia și din Siria.
Seismul a provocat un număr mare de victime. Numărul persoanelor care și-au pierdut viața încă nu este stabilit cu exactitate. În primele ore ale dimineții era vorba despre zeci, însă odată cu demararea acțiunilor de salvare această cifră a început să crească exponențial.
Turcia a solicitat ajutor internațional pentru administrarea impactului cutremurului.
Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan s-ar fi întâlnit cu guvernatorii din Adana, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay, Adıyaman, Osmaniye și Șanlıurfa pentru a discuta situația de după cutremur. De asemenea, peste 1000 de voluntari au plecat din Istanbul spre zonele afectate.
Kerem Kinik, președintele Semilunii Roșii din Turcia, a declarat că organizația trimite provizii suplimentare de sânge în sudul Turciei după cutremurul mortal care a avut loc luni dimineață.
Estimările autorităților din Siria vorbesc despre 111 decese și 516 persoane rănite în Alep, Hama și Lattakia.
Deocamdată orice bilanț este provizoriu.
Fluxul de știri
0