Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medevedev: Atacurile asupra Crimeei vor primi „un răspuns pe măsură”

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaMedvedev
Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Medvedev a avertizat „gașca ucraineană de dependenți de droguri” despre un răspuns pe măsură pentru posibilele atacuri asupra Crimeei
BUCUREȘTI, 05 feb - Sputnik. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a cerut autorităților ucrainene să înțeleagă că atacurile asupra Crimeei vor primi „un răspuns pe măsură” folosind orice tip de armă.
"Legea internațională respectă voința poporului. Un atac asupra Crimeei înseamnă un atac asupra Rusiei. Banda ucraineană de dependenți de droguri trebuie să înțeleagă că astfel de atacuri vor primi o pedeapsă inevitabilă folosind arme de orice fel", a scris Medvedev pe Twitter.
Mihail Podolyak , consilier al șefului biroului lui Vladimir Zelenski , a declarat mai devreme că Kievul va „recuceri Crimeea printr-o ofensivă convențională (convențională) și într-un timp foarte scurt”. La rândul său, șeful interimar al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Igor Klymenko , a anunțat începutul formării brigăzilor de asalt din armată, poliție și polițiști de frontieră pentru a pune mâna pe Crimeea și Donbas.
Rusia desfășoară o operațiune militară specială în Ucraina din 24 februarie. Vladimir Putin a numit sarcina sa „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit președintelui, scopul final al operațiunii este eliberarea Donbassului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei.
După începerea operațiunii speciale, autoritățile de la Kiev au anunțat în repetate rânduri planuri de a lansa o operațiune ofensivă în Crimeea, inclusiv pe fondul unor rapoarte despre noi livrări de arme occidentale. În Crimeea, astfel de încercări au fost numite sinucigașe, remarcându-se că este pur și simplu imposibil să acapareze o parte din teritoriu de la o putere nucleară enormă.
SUA şi aliaţii săi din NATO continuă să livreze arme regimului de la Kiev. Moscova a subliniat în repetate rânduri că furnizarea de echipamente militare occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul cu arme străine devine o țintă legitimă pentru armata rusă.
Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2023
Rusia
Medvedev, despre planurile Kievului de a ataca Crimeea
Fluxul de știri
0