Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev, despre planurile Kievului de a ataca Crimeea

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaMedvedev
Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2023
Abonare
Medvedev a reamintit că un posibil atac al Ucrainei asupra Crimeei ar fi un atac asupra Rusiei
BUCUREȘTI, 05 feb - Sputnik. Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev , a spus că un posibil atac asupra Crimeei ar însemna o escaladare a conflictului.
"Dreptul internațional respectă voința poporului. Crimeea este Rusia. Un atac asupra Crimeei înseamnă un atac asupra Rusiei și o escaladare a conflictului", a scris Medvedev pe Twitter.
Mihail Podolyak , consilier al șefului biroului lui Vladimir Zelenski , a declarat mai devreme că Kievul va „recuceri Crimeea printr-o ofensivă convențională (convențională) și într-un timp foarte scurt”. La rândul său, șeful interimar al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, Igor Klymenko , a anunțat începutul formării brigăzilor de asalt din armată, poliție și polițiști de frontieră pentru a pune mâna pe Crimeea și Donbasul .
Rusia desfășoară o operațiune militară specială în Ucraina din 24 februarie. Vladimir Putin a numit sarcina sa „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit președintelui, scopul final al operațiunii este eliberarea Donbassului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei.
După începerea operațiunii speciale, autoritățile de la Kiev au anunțat în repetate rânduri planuri de a lansa o operațiune ofensivă în Crimeea, inclusiv pe fondul unor rapoarte despre noi livrări de arme occidentale. În Crimeea, astfel de încercări au fost numite sinucigașe, remarcându-se că este pur și simplu imposibil să acaparezi o parte din teritoriu de la o putere nucleară enormă.
SUA şi aliaţii săi din NATO continuă să livreze arme regimului de la Kiev. Moscova a subliniat în repetate rânduri că furnizarea de echipamente militare occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul cu arme străine devine o țintă legitimă pentru armata rusă.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2023
Rusia
Rusia a fost invitată să participe la sistemul de transport al gazelor din Africa Centrală
Fluxul de știri
0