Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vicepremierul pentru Reintegrare s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la Chișinău - detalii

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaSerebrean întâlnire cu ambasadorul SUA
Serebrean întâlnire cu ambasadorul SUA - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2023
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare s-a așezat la masa de discuții cu ambasadorul SUA la Chișinău. Despre ce au discutat.
CHIȘINĂU, 4 feb -Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut vineri, o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon.
Oficialii au abordat situația regională în contextul arhitecturii de securitate curente. O atenție aparte s-a acordat relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol și măsurilor pozitive realizate de către autoritățile constituționale în raport cu locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.
Serebrian a accentuat că atât politicile de reintegrare a țări, cât și mecanismele agreate în negocieri trebuie să conducă la reglementarea pașnică și definitivă a conflictului transnistrean, cu demilitarizarea în paralel a regiunii, restabilirea controlului din partea autorităților constituționale și completarea reformelor structurale pe întreg teritoriul țării.
„Referitor la amendamentele recent operate privind incriminarea separatismului în legislația Republicii Moldova s-a accentuat că acestea nu vor afecta procesul de negocieri și persoanele de bună-credință, ci au menirea de a preveni și combate amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării”, se arată în comunicat.
Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin. - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2023
Politică
Oleg Serebrian s-a întâlnit ambasadorul Chinei în Moldova, Yan Wenbin
Fluxul de știri
0