Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oleg Serebrian s-a întâlnit ambasadorul Chinei în Moldova, Yan Wenbin

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin.
Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin. - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin.
CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii despre situația geopolitică actuală din regiunea Mării Negre și despre efectele războiului din Ucraina asupra securității regionale și globale, arată Biroul pentru reintegrare într-un comunicat de presă.
Potrivit comunicatului, o atenție aparte a fost acordată dosarului transnistrean. Vicepremierul Serebrian a făcut o prezentare a dinamicii în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, a măsurilor de sprijin oferite de către autoritățile Republicii Moldova pentru cetățenii săi din raioanele de est ale țării. Au fost scoase în evidență cele mai actuale probleme care persistă în procesul de negocieri.
Vicepremierul Serebrian a reiterat determinarea Chișinăului de a soluționa conflictul transnistrean pe cale pașnică, infirmând mesajele alarmiste venite în ultima vreme dinspre Tiraspol.
S-a menționat, de asemenea, că prevederile legale privind combaterea separatismului, adoptate azi de legislativul de la Chișinău, nu vor fi în niciun caz un impediment în calea continuării dialogului privind soluționarea problemei raioanelor de est ale țării.
Referitor la formatul de negocieri „5+2”, Oleg Serebrian a reiterat faptul că pe durata războiului din Ucraina acesta va rămâne inoperabil.
La rândul său, ambasadorul Yan Wenbin a reconfirmat susținerea Republicii Populare Chineze pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.
Посол России в Молдове Олег Васнецов встретился в Тирасполе с лидером Приднестровья Вадимом Красносельским - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2023
Politică
Ambasadorul rus și liderul Transnistriei au discutat despre situația din regiune
Fluxul de știri
0