Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova explică de ce anume depinde reînnoirea acordului de cereale

© Sputnik / Егор ЕремовCereale, siloz
Cereale, siloz - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2023
Abonare
Reînnoirea acordului de cereale după 18 martie va depinde de rezultatele realizării memorandumului dintre Rusia și ONU cu privire la exporturi, potrivit Ministerului rus al Afacerilor Externe.
CHIȘINĂU, 4 feb -Sputnik. Ministrul adjunct al Afacerilor Externe, Serghei Verchinine, a comunicat telefonic, pentru secretarul general al Conferinței Națiunilor Unite cu privire la Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), Rebeca Gryrypan, condiția prin care va fi reînnoit acordul de cereale.
Extinderea acordului depinde de realizarea memorandumului dintre Rusia și ONU cu privire la abolirea restricțiilor care împiedică exportul de produse agricole și îngrășăminte rusești pe piețele mondiale, a relatat Ministerul Afacerilor Externe din Rusia, la sfârșitul interviului telefonic din 2 februarie.
„S-a raportat că livrările, fără obstacole, de îngrășăminte și a produse alimentare rusești pe piețele mondiale, perturbate de sancțiunile unilaterale impuse Statelor Unite și UE, au fost reluate pentru a se asigura securitatea alimentară globală, pentru a reduce amenințarea de foamete și a sprijini țările sărace din Africa, Asia și America Latină”, s-a menţionat în comunicatul de presă, citat de Sputnik France.
De asemenea, Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a menţionat omologului său argentinian, Santiago Cafiero, cum a contribuit Turcia la extinderea acordului.
„Turcia depune eforturi pentru ca acordul de cereale să se desfăşoare fără probleme ... Acordul, care a fost deja reînnoit de două ori, expiră la jumătatea lunii martie. Facem eforturi pentru a-l extinde. Știm cât de important este acest lucru pentru securitatea alimentară internațională și pentru țările sărace”, a spus Cavusoglu.
Acordul pentru exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră din porturile Ucrainei a fost semnat pe 22 iulie şi a fost însoțit de un memorandum între ONU și Rusia, programat pentru o perioadă de trei ani. În conformitate cu documentul, Națiunile Unite trebuie să se implice în eforturile pentru înlăturarea restricțiilor anti-Rusia care împiedică exportul de produse agricole și îngrășăminte pe piețele globale.
tancuri - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2023
Internațional
Germania a încălcat linia roşie: a aprobat exportul de tancuri către Ucraina
Fluxul de știri
0