Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grosu, despre Legea Magnițchi: Până la sfârșitul lunii martie vom avea această lege

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2023
Abonare
Președintele Parlamentului anunță că până la sfârșitul lunii martie în țara noastră ar putea fi votată Legea Magniţki.
CHIȘINĂU, 4 feb -Sputnik. „Până cel târziu la sfârșitul lunii martie vom avea această lege”. Declarația îi aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care potrivit lui țara noastră are nevoie de o astfel de lege.
„Mai este o lege care nu ține de acest angajament, dar noi am descoperit că avem nevoie de așa o lege. Este vorba de Legea Magniţki”, a spus Grosu.
Amintim că pe 9 decembrie 2022, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul unei conferințe susținute în comun cu premierul Natalia Gavrilița, a anunțat că Republica Moldova ar putea avea o Lege Magnițki.
Ministrul a precizat că noul document va clarifica care persoane pot fi subiectul sancțiunilor transpuse în Moldova. Proiectul va viza în special persoanele din lista de sancțiuni anunțată de SUA și pe cei ce au avut sau au legături directe sau indirecte cu aceștia. La fel, noua normă legislativă ar urma să prevadă și necesitatea înghețării activelor, dar și a bunurilor deținute de persoanele vizate. De asemenea, persoanele ce vor deveni subiecți ai noii legi nu vor putea face tranzacții bancare și nici nu vor putea dona sau vinde bunurile deținute. Iar bunurile acestora vor fi gestionate de persoane desemnate de stat.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2022
Politică
Deputat, despre lege Magnițki: Este o „lege a bâtei”
Fluxul de știri
0