Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popescu: Unirea Moldovei cu România – un lucru nelalocul lui, ce nu corespunde realității

© Sputnik / OsmatescoNicu Popescu
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2023
Abonare
Ministerul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat că afirmațiile omologului său rus, Serghei Lavrov, că conducerea de la Chișinău țintește aderarea țării la NATO și Unirea cu România, “sunt absolut nelalocul lor și nu corespund realității”.
CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a comentat, la biroul din Chișinău a postului public de televiziune din România, TVR Moldova, declarațiile făcute de omologul său rus, Serghei Lavrov, care a spus că Occidentul i-ar pregăti Republicii Moldova scenariul Ucrainei.
„În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, care, pur și simplu, este dornic, dornic să intre în NATO, are cetățenie română, este gata să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”, a explicat el.
Popescu a dat de înțeles clar că aspirațiile Republicii Moldova se referă strict la integrarea europeană.
“Noi respingem categoric astfel de insinuări, un astfel de ton în relațiile interstatale dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Un astfel de ton este cu totul nelalocul lui în niște relații corecte între două state. Și în același timp este absolut clar ce își dorește populația Republicii Moldova. Populația Republicii Moldova, cetățenii Republicii Moldova își doresc o țară democratică, prosperă, europeană, în care corupția este eliminată și care aderă la Uniunea Europeană”, a declarat Popescu.
Rugat de moderator să precizeze care sunt “insinuările” la care ar fi recurs Lavrov, și dacă este vorba de aderarea la NATO și Unirea cu România, Nicu Popescu a răspuns afirmativ, precizând că acestea, dar și alte lucruri la care a făcut referire Lavrov, “sunt absolut nelalocul lor și nu corespund realității”.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2023
Moldova și Rusia
Occidentul îi rezervă Moldovei rolul unei viitoare Ucraine, afirmă Lavrov
Fluxul de știri
0