Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Avocatul lui Kasem spune că jurnalistul este în stare critică

© Sputnik / Nina ZotinaMarat Kasem
Marat Kasem - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2023
Abonare
Avocatul a informat despre starea critică de sănătate a lui Kasem arestat în Letonia.
CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Starea de sănătate a jurnalistului Marat Kasem, arestat în Letonia, este critică. El are nevoie de asistență medicală, a declarat Sputnik Blijnee Zarubejie pe pagina sa de Telegram.
„Potrivit avocatului, condițiile de detenție din închisoarea a lui Marat Kasem intră sub incidența Convenției pentru prevenirea torturii. Din 30 ianuarie, Kasem a fost transferat fără niciun motiv în corpul deținuților condamnați și plasat în izolator. În condiții de insalubritate și cu insecte, Kasem a dezvoltat o alergie”, se arată în publicație.
Potrivit reprezentantului lui Kasem, din cauza problemelor de respirație, jurnalistul trebuie să deschidă fereastra în celulă și să doarmă cu căciula în cap și în îmbrăcăminte exterioară.
Maladiile lui cronice s-au agravat și ele - din cauza gutei, degetele de la picioare îi cedează. Nimeni nu răspunde la plângeri sale și la bătăile în ușa celulei.
„I s-a permis să-și sune avocat doar în a treia zi, în timp ce prin lege el are dreptul să facă acest lucru la orice oră din zi. Medicul închisorii a ignorat plângerile și diagnosticul lui Kasem, administrându-i doar niște pastile alergice.
Potrivit avocatului, starea de sănătate a lui Marat este critică. În acest moment, avocatul pregătește o plângere și solicită o examinare medicală a clientului său”, subliniază publicația.
Marat Kasem - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2023
Rusia
Marat Kasem: viața mea este o succesiune de întâmplări
Fluxul de știri
0