Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Externele de la Chișinău reacționează la declarațiile lui Lavrov despre Moldova

© Sputnik / OsmatescoMinisterul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2023
Abonare
Ministerul de Externe al Republicii Moldova respinge categoric afirmațiile șefului Diplomației Rusiei, Serghei Lavrov.
CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, a ieșit cu un comentariu în urma declarațiilor făcute la adresa țării noastre și a președintelui Maia Sandu de către ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat presei din Federația Rusă.
„Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse”, a declarat Vodă.
“Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru”, a mai spus el.
“Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, a conchis purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.
Vom menționa că purtătorul de cuvânt al Ministerului moldovean de Externe nu a răspuns principalelor critici aduse de Lavrov Chișinăului, intenția de a adera la NATO, de a face din Moldova o anti-Rusie și de a soluționa pe calea forței problema transnistreană.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2023
Moldova și Rusia
Occidentul îi rezervă Moldovei rolul unei viitoare Ucraine, afirmă Lavrov
Fluxul de știri
0