Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

FMI actualizează prognoza cu privire la economia rusească

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaFMI
FMI - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2023
Abonare
În ceea ce priveşte economia Rusiei, Fondul Monetar Internaţional se așteaptă la o creștere de 0,3% a PIB-ului în 2023, după ce a prezis anterior o contracție.
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Fondul monetar internațional și-a revizuit în sus estimarea cu privire la dezvoltarea economiei rusești, prevăzând că PIB-ul va creşte cu 0,3% în acest an și cu 2,1% în 2024.
Potrivit actualizării prognozei sale economice la nivel mondial, publicată luni, PIB-ul Rusiei a scăzut cu 2,2% anul trecut. În prognoza sa din octombrie, FMI a raportat că se aşteptase ca declinul să fie de 3,4%. Pentru acest an, Fondul a prezis anterior o scădere de 2,3%, iar pentru 2024, o scădere de 2,1%.
Estimările FMI încep să conveargă cu previziunile rusești, a declarat serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Economice, pentru ziarul de business RBK, în urma publicării raportului FMI.
„Într-adevăr, economia rusească depășește cu încredere barierele sancțiunilor impuse de țările neprietenoase. În 2023, redresarea în continuare a economiei va depinde de îmbunătăţirea cererii consumatorilor, precum și de măsuri pentru a asigura creșterea împrumuturilor corporative și ale consumatorilor”, a declarat ministerul, potrivit RT.
La începutul acestei luni, președintele Vladimir Putin a declarat că economia rusească este într-o stare mai bună decât se aștepta anterior și este în curs de stabilizare. El a adăugat că sancțiunile occidentale și presiunea internațională nu au reușit să afecteze serios economia, iar rezultatele au arătat acest lucru.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2023
Internațional
Brazilia face propuneri privind discuțiile de pace legate de conflictul din Ucraina
Fluxul de știri
0