Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Celebră armă de foc rusească, într-o versiune îmbunătățită

© Sputnik / Алексей Паньшин / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consorțiul rusesc în domeniul apărării Rostec a finalizat modernizarea armei de asalt Kalashnikov AK-12 și va începe în acest an producția celui mai recent model
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Este a cincea generație a armei legendare de foc. Noul design reflectă experiența pe care trupele ruse au câștigat-o în timpul operațiunii militare din Ucraina, a declarat șeful Rostec, Serghei Chemezov, potrivit RT.
„Lucrăm în cooperare cu armata și primim feedback-ul lor. Putem reacționa prompt la nevoile în schimbare [ale armatei] și să introducem modificări și să ne îmbunătățim produsele”, a declarat acesta vineri, vorbind despre noua versiune a armei.
Potrivit lui Chemezov, noul model AK-12 a primit „îmbunătățiri majore” și este mult mai ușor de utilizat și mai ergonomic. „Noul model va fi produs în masă în acest an”, a adăugat el.
Arma AK-12 de calibru 5,45 mm a crescut precizia operațională și densitatea focului în comparație cu modelele anterioare. Arma este doar unul dintre produsele de ultimă oră ale Grupului Kalashnikov, produse care includ și pușca de asalt AK-19 de 5,56 x 45 mm, precum și pistolul mitralieră PPK-20 de 9 mm. Grupul produce puști de asalt AK-15 cu calibru 7,62 mm pentru armata rusă și AK-19 pentru clienți internaționali.
La începutul lunii ianuarie, Grupul Kalashnikov, care face parte din Rostec, a raportat o creștere record a producției din ultimii 20 de ani, divizia sa de arme de foc fabricând în 2022 cu 40% mai multe arme de calibru mic militare și civile faţă de 2021. Kalashnikov a încheiat 45 de contracte militare de stat, 24 acorduri de cooperare tehnico-militară și un acord de licențiere a producției în altă parte, descriindu-le drept „cele mai importante tranzacții din istorie”.
Oficialii ruși au precizat că industria de Apărare a țării şi-a accelerat producţia ca răspuns la faptul că susținătorii occidentali ai Kievului au „pompat” multe arme în Ucraina. Luna trecută, în timpul unei discuţii, în Tula, cu directorii din industria Apărării, președintele Vladimir Putin a subliniat necesitatea de a dota pe deplin „fiecare pluton” care luptă pe front împotriva forțelor Kievului.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2023
Moldova și Rusia
În Chișinău a avut loc un eveniment dedicat aniversării Victoriei de la Stalingrad
Fluxul de știri
0