Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

În Chișinău a avut loc un eveniment dedicat aniversării Victoriei de la Stalingrad

© Sputnik / Emmanuel Evzerikhin / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2023
Abonare
Reprezentanții ambasadei Rusiei la Chișinău au participat la o conferință dedicată aniversării Victoriei de la Stalingrad.
CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. În capitala Republicii Moldova a fost organizat un eveniment solemn cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la Victoria trupelor sovietice într-una dintre principalele bătălii militare ale secolului XX - Bătălia de la Stalingrad.
Pe 28 ianuarie, reprezentanții organizației slave pentru apărarea drepturilor omului „VECE” au organizat o conferință patriotică „Contribuția compatrioților moldoveni la înfrângerea trupelor fasciste de lângă Stalingrad”.
Potrivit serviciului de presă al misiunii diplomatice, la eveniment au fost prezenți diplomați ai ambasadei Rusiei și reprezentanți ai altor misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, profesori ai instituțiilor de învățământ, membri ai organizațiilor veterane, precum și rude ale compatrioților moldoveni care au făcut un contribuit la Victoria comună.
Un veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Pavel Gladcov, participant la Bătălia de la Stalingrad și Bătălia de la Kursk, s-a adresat invitaților conferinței cu un discurs.

„Rapoartele au fost dedicate eroilor poporului moldovenesc care au luptat fără teamă împotriva trupelor germane în bătălia de pe Volga și, de asemenea, după încheierea războiului, au participat la refacerea întreprinderilor industriale și a diferitelor sectoare economie”, a declarat serviciul de presă al Ambasadei.

Participanții la conferință au remarcat necesitatea păstrării memoriei istorice a bătăliei de la Stalingrad pentru a preveni în viitor repetarea ororilor fascismului.
Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, vizită de lucru în Georgia - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2023
Politică
Vicepremierul pentru reintegrare se află într-o vizită de lucru în Georgia
Fluxul de știri
0