Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vicepremierul pentru reintegrare se află într-o vizită de lucru în Georgia

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaVicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, vizită de lucru în Georgia
Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, vizită de lucru în Georgia - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, se află într-o vizită de lucru timp de două zile în capitala Georgiei.
CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian se află într-o vizită de lucru la Tbilisi. Oficialul moldovean s-a întâlnit cu Tea Akhvlediani, ministrul de stat al Georgiei pentru reconciliere și egalitate civică, cu Zurab Azarashvili, ministrul persoanelor intern-strămutate din teritoriile ocupate, muncii, sănătății si afacerilor sociale al Georgiei și cu Tibor Kozma, șef al Misiunii de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia.
Discuțiile cu oficialii de la Tbilisi s-au axat pe relațiile de cooperare în plan bilateral, agenda de reforme implementate de autoritățile de la Chișinău și Tbilisi, fiind trecute în revistă eforturile susținute ale Republicii Moldova în vederea reglementării conflictului transnistrean pe cale pașnică și alte aspecte de interes reciproc.

"O atenție specială a fost acordată contextului regional de securitate și managementului riscurilor și vulnerabilităților curente, cu precădere legate de războiul din Ucraina și măsurile de sprijin acordate refugiaților ucraineni, precum și necesitatea de a continua dialogul interinstituțional pe aspecte ce țin de reglementarea pașnică și durabilă a conflictelor de pe teritoriile Republicii Moldova și Georgiei", anunță Guvernul.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaVicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, vizită de lucru în Georgia
Вице-премьер по реинтеграции Олег Серебрян с визитом в Грузии - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2023
Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian, vizită de lucru în Georgia
Delegația moldovenească condusă de Vicepremierul Oleg Serebrian, a efectuat o vizită în localitatea Odzisi, în proximitatea „Liniei de Contact” cu teritoriile ocupate/necontrolate de Tbilisi și familiarizarea îndeaproape cu activitatea Misiunii civile de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia și alte bune practici în domeniu.

"Chișinăul s-a arătat interesat și de procesul gestionării problemei persoanelor intern-strămutate din teritoriile ocupate/necontrolate ale Georgiei, practicile de acomodare, politicile sociale/programele de sprijin aplicate de Guvern față de aceștia", mai scrie Guvernul.

Părțile au convenit să continue interacțiunea activă, cu realizarea schimbului de bune practici în domeniul politicilor de reintegrare a teritoriilor necontrolate și identificarea modalităților de sprijin reciproc în această privință.
Vizita Vicepremierului Serebrian la Tbilisi are loc la invitația ministrului de stat al Georgiei pentru reconciliere și egalitate civică, Tea Akhvlediani, și se desfășoară în perioada 30-31 ianuarie. Din componența delegației de la Chișinău fac parte și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Ruslan Bolbocean și șeful adjunct al Biroului politici de reintegrare Eugen Cara.
Clopotnița din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2023
Societate
Mitropolia Moldovei ia atitudine în chestiunea cuplurilor homosexuale
Fluxul de știri
0