Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reabkov: NATO îi transformă în “zombi” pe vecinii Rusiei cu povești de groază rusofobe

© Sputnik / Alexander Natruskin / Accesați arhiva multimediaMinistrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Reabkov
Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Reabkov - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2023
Abonare
Viceministrul de Externe al Federației Ruse, Reabkov: NATO răspândește în mod maniacal rusofobia în apropierea granițelor Rusiei.
CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Rusia nu are nevoie de nimic de la țările occidentale, dar NATO “zombifică” țările vecine cu „povesti de groază rusofobe”, a declarat ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Reabkov, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.
"Nu avem nevoie de nimic de la Occident. Vrem să fim lăsați în pace. Dar NATO, la rândul ei, cu o perseverență maniacală demnă de o cauză mai bună, s-a târât constant până la granițele Rusiei, “zombificând” în același timp țările noastre vecine cu povești de groază rusofobe”, a spus Reabkov.
Potrivit acestuia, Rusia a anunțat în mod repetat „atât cu binișorul, cât și într-o formă mai dură” că nu va lăsa fără răspuns o astfel de politică a Occidentului.
„Nu vom renunța la interesele noastre legitime în domeniul securității și nu vom lăsa poporul rus să fie nedreptățit. Americanii nu au auzit avertismentele noastre și nu le-au luat în serios, ci doar au continuat să incite Kievul împotriva Rusiei în toate modurile posibile”, a adăugat viceministrul rus de Externe.
Anterior, Radio Sputnik a spus de ce Ministerul rus de Externe suspectează Franța că răspândește rusofobia în Europa.
Un graffiti la Roma - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2023
Internațional
Ministrul italian al Apărării a vorbit despre atitudinea lui faţă de Rusia
Fluxul de știri
0