Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul italian al Apărării a vorbit despre atitudinea lui faţă de Rusia

© Sputnik / Данило Гарчиа Ди Мео / Accesați arhiva multimediaUn graffiti la Roma
Un graffiti la Roma - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2023
Abonare
Ministrul italian al Apărării, Crosetto, a spus că nu a avut niciodată prejudecăți față de Rusia.
CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a spus că niciodată nu a avut prejudecăți împotriva Rusiei și chiar spera în trecut că aceasta ar putea deveni un aliat al Occidentului.
"Nu am avut niciodată nicio prejudecată împotriva Rusiei. Dimpotrivă. Am criticat chiar unele dintre abordările NATO, pe care le-am considerat nejustificate. Am sperat că ea poate deveni un aliat al Occidentului. M-am înșelat", a scris el duminică pe Twitter.
Vineri, la un eveniment public la Roma, justificând nevoia de asistență militară a Ucrainei, Crosetto a spus că dacă tancurile rusești vor ajunge la Kiev și la granițele Europei, va începe al treilea război mondial.
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a criticat aspru această poziție a șefului Ministerului italian al Apărării. Livrările de blindate și alte arme în Ucraina nu vor împiedica cel de-al Treilea Război Mondial, pentru că, dacă va începe, nu vor mai fi folosite tancuri sau avioane de vânătoare, a spus el sâmbătă pe canalul său Telegram.
Rusia a trimis anterior o notă țărilor NATO din cauza furnizării de arme către Ucraina. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a remarcat că orice transport care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei.
Fluxul de știri
0