Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China le cere SUA să oprească livrările de arme către Ucraina

© AP Photo / Vadim GhirdaMilitari ucraineni
Militari ucraineni  - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2023
Abonare
Ministerul chinez de Externe le cere Statelor Unite să oprească livrările de arme către Ucraina.
CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Statele Unite sunt cel mai mare provocator al crizei ucrainene, dacă le pasă cu adevărat de poporul ucrainean, ar trebui să înceteze furnizarea de arme, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, într-un briefing ținut luni.
„Statele Unite sunt principalul provocator și principala forță motrice a crizei ucrainene, furnizează în mod continuu arme grele și ofensive Ucrainei, prelungind conflictul și făcându-l mai intens”, a declarat Mao Ning.
Diplomatul a remarcat că, dacă Statele Unite doresc cu adevărat ca criza să se încheie curând, „dacă le pasă cu adevărat de securitatea poporului ucrainean, ar trebui să înceteze să trimită arme acolo și să profite de pe urma războiului”.
„Este necesar să se promoveze în mod responsabil detensionarea grabnică și să se creeze un mediu și condiții favorabile pentru negocierile de pace de către părțile în cauză”, a subliniat Mao Ning.
Tancul Leopard 2  - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2023
Politică
Acțiunile lui Scholz în Ucraina au iritat NATO, susține liderul CDU
Fluxul de știri
0