Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Acțiunile lui Scholz în Ucraina au iritat NATO, susține liderul CDU

© AP Photo / Michael SohnTancul Leopard 2
Tancul Leopard 2  - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2023
Abonare
Liderul CDU a declarat că NATO și UE sunt iritate din cauza acțiunilor Berlinului de sprijinire a Ucrainei.
CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Acțiunile Germaniei în sprijinul Ucrainei irită NATO și UE, a declarat Friedrich Merz, liderul Uniunii Creștin Democrate (CDU) de opoziție, într-un interviu pentru ziarul Bild am Sonntag.
El a menționat că cancelarul Olaf Scholz mai trebuie să răspundă la multe întrebări despre tancurile Leopard 2: de exemplu, de ce sunt necesare acum, cum evaluează el eficacitatea în luptă a acestor vehicule, precum și cursul pe care îl comportă conflictul din Ucraina.
"Scholz tace, de asemenea, cu privire la îndoielile sale de luni de zile. Există o iritare considerabilă față de Germania în NATO și UE", a spus Merz.
El a adăugat că CDU are o atitudine serioasă în privința faptului că oamenii sunt îngrijorați de un posibil răspuns rusesc la decizia Berlinului de a transmite tancuri către Forțele Armate ale Ucrainei. Potrivit lui Mertz, conflictul amenință nu numai Ucraina, ci întreaga Europă.
„Și asta înseamnă și libertății noastre”, a conchis liderul opoziției.
Săptămâna aceasta, guvernul german a anunțat decizia de a furniza pentru Kiev tancuri Leopard 2. În prima etapă, va fi ofrită o companie de 14 vehicule din stocurile Bundeswehr. În același timp, Statele Unite au promis Ucrainei tancuri Abrams, dar, după cum a clarificat mai târziu Casa Albă, livrarea lor va dura multe luni.
Rusia a afirmat în repetate rânduri că asistența militară occidentală nu este de bun augur pentru Ucraina și nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul de arme devine o țintă legitimă pentru armata rusă.
Fluxul de știri
0