Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un autocar cu moldoveni s-a răsturnat în România: Ce spune MAEIE

© Photo : Facebook / Poliția MoldoveiPoliția, drum înzăpezit, imagine simbol
Poliția, drum înzăpezit, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Abonare
Un autocar cu moldoveni s-a răsturnat în România. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a oferit detalii despre accident.
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Trei cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare după deraparea unui autobuz în județul Galați. Anunțul a fost făcut de către purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.
„MAEIE informează că urmare a condițiilor meteo nefavorabile, un autobuz înmatriculat în Republica Moldova a derapat în apropierea localității Berheci, județul Galați, iar la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați și SMURD. Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții consulatului Republicii Moldova la Iași, dintre cei 8 cetățeni moldoveni care se aflau în autobuz, 3 cetățeni moldoveni au suferit răni ușoare și sunt în afara oricărui pericol” a spus Daniel Vodă.
MAEIE precizează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătura cu acest accident, responsabilii de la consulat fiind în contact cu autoritățile române, pentru a acorda asistență consulară în funcție de solicitări.
„În legătură cu ninsoare și viscolul din țara vecină recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele cu anvelope specifice sezonului și să urmărească anunțurile autorităților locale privind condițiile de călătorie” a mai spus Daniel Vodă.
Гуманитарная помощь из Молдовы на Украину - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Societate
Guvernul pregătește un lot de ajutor umanitar pentru Ucraina
Fluxul de știri
0