Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul pregătește un lot de ajutor umanitar pentru Ucraina

© Photo : Telegram / Ministerul Afacerilor InterneГуманитарная помощь из Молдовы на Украину
Гуманитарная помощь из Молдовы на Украину - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Abonare
Guvernul pregătește un lot de ajutor umanitar de peste 16,8 milioane de lei.
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Comisia Situații Excepționale a decis sâmbătă acordarea unor bunuri din rezervele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății în calitate de asistență internațională cu titlu gratuit pentru Ucraina. Lotul umanitar va ajunge în țara vecină la începutul lunii februarie, valoarea lui totală fiind de circa 16,8 milioane de lei.
„Poporul ucrainean are nevoie de sprijinul nostru. (...) Suntem alături în continuare, cu speranța că putem contribui cât de puțin la necesitățile oamenilor şi la încheierea acestui război nedrept”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.
În cel de-al patrulea lot de ajutoare umanitare oferite Ucrainei sunt incluse mai multe tipuri de medicamente (antibiotice, anestezice, sisteme de perfuzie, imunostimulatoare), precum și bunuri necesare pentru restabilirea sectorului energetic afectat de bombardamente (cabluri, siguranțe, transformatoare, întrerupătoare).
Cea mai mare parte a asistenței sunt bunuri din rezervele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Acestea constau în corturi, plapume, saltele, perne, cearșafuri, prosoape, seturi de veselă, salopete lavabile, măști, mănuși din latex și cizme din cauciuc.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Politică
Spînu anunță când va fi gata raportul de audit al datoriei Moldovagaz către Gazprom
Fluxul de știri
0