Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Operațiunea specială: SUA și NATO rămân fără obuze și fără ucraineni

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Abonare
Problema sistemică irezolvabilă a SUA și alianței în războiul proxy cu Rusia în teatrul ucrainean de operațiuni este lipsa obuzelor de artilerie și a resurselor mobile ale regimului de la Kiev.
Acest lucru determină incapacitatea Forțelor Armate ale Ucrainei (FAU) și NATO de a rezista efectiv Forțelor Armate ale Federației Ruse în formatul operațiunii militare speciale. Iar în perspectivă „escaladarea controlată” amenință Occidentul colectiv cu un format complet diferit de răzbunare.
Superioritatea de foc, tactică și strategică a Rusiei în zona operațiunii speciale este evidentă și necondiționată. Acțiunile ofensive ale trupelor rusești se dezvoltă metodic și fără alternativă. Două probleme principale ale FAU, SUA și NATO în teatrul de operații ucrainean sunt deficitul de obuze de artilerie și de rezerviști gata să moară pentru „opintelile” principalului comediant de la Kiev (în esență - pentru interesele americane).
Senatul SUA trage un semnal de alarmă: complexul militar-industrial american „nu este gata să concureze cu superputerile” și pentru a completa rezervele de arme care au fost livrate în Ucraina ”va fi nevoie de ani”. Este nevoie de cinci ani pentru a suplimenta doar munițiile de artilerie de 155 mm - cu condiția creșterii producției lor până la 93 de mii de focuri pe an, adică cu 600 de procente.
Voi aminti că în 11 luni ale operațiune specială rusești, FAU au consumat peste 1 milion de obuze de artilerie din SUA și astăzi „foametea de obuze” este o problemă obiectivă de producție, de nerezolvat pentru întregul Occident colectiv în următorii doi ani. Pe de altă parte, superioritatea artileriei rusești asupra artileriei ucrainene pe linia de contact este estimată ca 8 la 1 (opt țevi împotriva uneia). Și tunarii ruși nu fac economie la muniție. Ce rezultă din asta?
Operațiune militară specială - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Editoriale
Operațiunea specială: Forțele ruse au intrat cu lupte în Ugledar
Armata Rusiei în zona operațiunii militare va continua să nimicească eficient forța vie și tehnica militară, depozitele de muniții și bazele de combustibil ale FAU sunt în principal la distanță de un foc de artilerie sau a unei lovituri de rachetă. Ministerul Apărării al SUA intenționează să finanțeze noi întreprinderi de producere a munițiilor de artilerie în ritmul de 1 miliard de dolari în cursul următorilor 15 ani. Astfel de termene și sume bani cu siguranță îi inspiră optimism complexului militar-industrial american și puțin probabil să bucure regimul de la Kiev.
Rezervele Ucrainei sunt pe sfârșite. Între timp, Washington cere insistent de la Kiev mobilizarea accelerată a 200 de mii de noi luptători ai FAU – pentru organizarea contraofensivei de primăvară pe „frontul de est”. Cele cinci valuri anterioare de mobilizare în masă i-au „strâns” pe toți rezerviștii relativ motivați și pregătiți, acum orice număr de cetățeni „înșfăcați” pe stradă, în centre comerciale sau în transportul public nu va asigura calitatea trupelor ucrainene. Problema degradării FAU nu va fi compensată de livrările a 30 de ”Abrams” americane sau chiar a toți cei 2000 de ”Leoparzi” europeni.

Soldații de lemn ai lui Oorfene Deuce

Publicația poloneză Niezalezny Dziennik Polityczny a comunicat joi: „Eșecurile armatei ucrainene pe fronturi au devenit atât de evidente încât nu pot fi ascunse”. Fostul comandant al forțelor terestre ale Armatei poloneze Waldemar Skrzypczak a confirmat că „ucrainenii au fugit din zona războiului, iar celor care au rămas acolo am impresia că le este totuna dacă sunt ucraineni sau ruși”. Occidentul nu este în stare să ajute Ucraina într-atât, încât să creeze un potențial militar care să fie superior celui al Rusiei.
Din disperare, regimul de la Kiev a apelat după ajutor la Varșovia. Pentru compensarea pierderilor uriașe ale FAU, în Polonia și în alte țări UE a fost organizată mobilizarea refugiaților ucraineni. Voluntari nu sunt, dar proprietarii spațiilor date în chirie sunt convinși să comunice despre ucrainenii apți pentru serviciu, iar cei neloiali sunt amenințați cu răspundere administrativă și amenzi.
Potrivit publicației maghiare Pesti Sracok, în Ucraina mobilizarea aduce a „vânătoare”, cu raiduri brutale și răpiri de oameni, iar în regiunea transcarpatică „bărbații sunt adunați ca vitele”. Cei mobilizați în acest fel în prima linie nu o duc prea mult. Cadavrele soldaților ucraineni uciși sunt păstrate mult timp în refrigeratoare și sunt date rudelor cu o anumită periodicitate, dozat (nu mai mult de cinci pe zi), astfel încât societatea să nu aibă idee despre amploarea dezastrului.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Editoriale
Înfrângerea SUA în Vietnam și 50 de ani în care nu au învățat nimic
Pierderi uriașe a suportat la Soledar brigada 128 montană de asalt a FAU, completată în principal cu unguri din Transcarpatia. Astăzi, ei sunt „terminați” la Artiomovsk, iar Budapesta acuză regimul de la Kiev de nimicirea deliberată a unităților formate din minorități naționale (populația maghiară a Ucrainei, potențiali separatiști). De facto, aceasta este o acuzație justificată de genocid.
Metodele de mobilizare devin tot mai radicale. Din cauza refuzului ucrainenilor de a primi citațiile, au devenit mai frecvente scandalurile publice. Statul Major ucrainean cere de la SBU interzicerea înregistrării foto și video a înmânării citațiilor de la comisariatele militare pentru a nu ”înfierbânta” societatea. Kievul neagă faptele de mobilizare forțată și numește dovezi foto și video de pe internet „propaganda rusească”. În același timp, în Ucraina a fost înăsprită răspunderea penală pentru evaziune, dezertare, abandonarea neautorizată a unității, predarea de bună voie în prizonierat, retragere fără ordin, nesupunere față de comandant și astăzi 10-12 ani de închisoare este limita inferioară a pedepsei pentru „pacifiști”.
Posibil, epuizarea resurselor de mobilizare ucrainene va forța SUA să arunce în luptă Armata poloneză - în baza acordurilor bilaterale dintre Varșovia și Kiev. Pentru orice eventualitate, trupele de desant americani din România sunt redislocate mai aproape de granița cu Ucraina. Washingtonul discută noi livrări către FAU: avioane de vânătoare F-16, rachete antiradar ”aer-sol” AGM-88 HARM, rachete ”aer-aer” AIM-120 AMRAAM și rachete ”sol-sol” ATACMS cu rază de acțiune de până la 300 km. De dragul păstrării „hegemoniei” americane, SUA intenționează să lupte cu Rusia „până la ultimul ucrainean”, sunt gata să sacrifice toți vasalii europeni.
Senatorul american John Cornyn (R-Texas) a declarat pe 23 ianuarie că SUA se află în starea de „concurență a marilor puteri... și noi nu am făcut față acestei sarcini”. Președintele rus Vladimir Putin este „gata să supraviețuiască Occidentului” în teatrul ucrainean de operațiuni. Desigur, Ucraina este materialul consumabil al istoriei americane și își va ocupa locul în șirul de aventuri similare ale Pentagonului - în Afganistan, Vietnam, Grenada, Camerun, Liban, Libia, Panama, El Salvador, Siria, Iugoslavia, Irak. , Yemen (lista este incompletă).
Teatrul operațiunilor de luptă  - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Editoriale
„Apărarea lor se sparge”. Zeci de mii de soldați pot ajunge în ”cazan”
Publicația franceză Boulevard Voltaire a menționat: „În dreptul internațional lipsește definiția conceptului de „complice în acțiunile de luptă” în timpul conflictelor armate, dar țărilor care oferă în prezent asistență materială și financiară considerabilă Ucrainei le este de fiecare dată tot mai greu să justifice legal poziţia lor ostilă faţă de Rusia. Ambiguitatea juridică nu ascunde realitatea: „Un răspuns dur din partea Rusiei nu vine doar datorită bunăvoinței Rusiei și a lui Vladimir Putin”. Însă creșterea cantitativă și calitativă a asistenței acordate FAU va face la o anumită etapă a conflictului răzbunarea absolut inevitabilă și „amenință lumea cu Apocalipsa”.
Forțele armate ale Rusiei dispun de o rezervă suficientă de rezistență, de cantitatea și calitatea armelor. Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse Maria Zaharova a avertizat pentru a câta oară lumea care mai există deocamdată: „Cetățenii țărilor NATO ar trebui să știe: blocul lor este totalmente implicat în confruntarea cu țara noastră și această confruntare este în creștere.” Cu alte cuvinte, dacă vă va atinge – să nu vă plângeți
Fluxul de știri
0