Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Operațiunea specială: Forțele ruse au intrat cu lupte în Ugledar

© SputnikOperațiune militară specială
Operațiune militară specială - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Abonare
Noua acutizare de primăvară și vechiul „scenariu vietnamez” al Washingtonului nu promit nimic bun pentru „donatorii” europeni ai regimului de la Kiev.
Forțele armate ale Rusiei dezvoltă cu succes inițiativa în zona operațiunii militare speciale, înaintând în mai multe direcții ale liniei de contact de 800 de kilometri, au intrat în Ugledar și intenționează să elibereze în scurt timp orașul de ocupanții ucraineni. Concomitent, trupele Federației Ruse atacă cu arme de înaltă precizie în toată profunzimea spatelui operațional al Forțelor Armate ale Ucrainei (FAU), nimicind centrele de comandă, sistemele de apărare aeriană, logistica, infrastructura energetică și de transport a inamicului.
Unitățile de asalt ale infanteriei marine a Flotei Ruse din Pacific au spart apărarea ucraineană în seara zilei de 25 ianuarie, au intrat în Ugledar și luptă la periferiile orașului. Unitățile FAU sunt dezorientate și confuze, brigada 72 mecanizată „Zaporojenii Negri” și-a abandonat pozițiile din Ugledar. Statul Major al FAU confirmă situația „dificilă” și trimit în oraș rezervele rămase.
Asaltul Ugledarului este organizat din două direcții, unitățile FAU sunt eliminate metodic, „cleștele” rusesc se strânge. Contraatacurile inamicului sunt suprimate eficient de artileria rusă. Orașul este mic (populație pe timp de pace - aproximativ 17 mii de oameni), însă foarte important. Eliberarea Ugledarului va face posibilă distrugerea rapidă a trupelor ucrainene de lângă Donețk și intrarea în spațiul operațional - spre zona fortificată Slaviansk-Kramatorsk a FAU.
Teatrul operațiunilor de luptă  - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Editoriale
„Apărarea lor se sparge”. Zeci de mii de soldați pot ajunge în ”cazan”
Ofensiva trupelor rusești în direcția Ugledar nu reduce intensitatea luptelor pentru eliberarea Artiomovskului (Bahmut), în regiunea căruia sunt concentrate până la 20 de brigăzi ale FAU, fără a lua în calcul detașamentele de mercenari străini. În ajun, grupurile de asalt ale PMC „Wagner” au înaintat în adâncul orașului cu un kilometru și au ocupat de asemenea localitățile Opîtnoe (din sud) și Paraskovievka (din nord), situate în imediată apropiere de Artiomovsk. Forțele rusești se deplasează prin lupte și în direcția Orehov și Guliaipole din regiunea Zaporojie.
Aviația operațional-tactică, trupele de rachete și artileria Forțelor Armate ale Rusiei au nimicit în timp de o zi 83 de unități de artilerie pe pozițiile de tragere, forță vie a inamicului în 119 raioane. A fost ”demilitarizat” irevocabil comandamentul brigăzii 128 montane de asalt a FAU. În afară de aceasta, în zona operațiuni speciale au fost nimicite două avioane Su-25, trei stații radar, 14 sisteme de artilerie, 7 vehicule blindate, 8 depozite de artilerie și două baze de combustibil ale FAU.

Pregătirea pentru acutizarea de primăvară

În toată Ucraina, în noaptea de 26 ianuarie, a fost anunțată alertă aeriană. Cu lovituri de înaltă precizie ale UAV-urilor rusești au fost nimicite obiective ale inamicului în regiunile Kiev, Vinița, Dnepropetrovsk, Odesa, Nikolaev, Cherkask și altele. Surse ucrainene au comunicat despre zece lovituri asupra infrastructurii critice.
Pe parcursul operațiunii speciale, armata regulată a „independentei” a fost distrusă aproape în totalitate. Cinci valuri de mobilizare în masă au luat și rezervele utile. Regimul de la Kiev încearcă pentru a șasea oară să compenseze pierderile calitative (catastrofale) ale FAU cu un număr mare de cetățeni ucraineni nepregătiți și care nu doresc să lupte pentru interesele SUA, fiind înșfăcați literalmente de pe stradă sau de acasă de către „patrulele” armate.
Regimul de la Kiev și comandamentul armatei ucrainene derivă spre starea de panică. Pe 25 ianuarie, președintele american Joe Biden a anunțat despre începerea pregătirii FAU pentru o contraofensivă amplă de primăvară asupra peninsulei Crimeea. Potrivit administrației regiunii Zaporojie, armata ucraineană a concentrat aproximativ 40 de mii de oameni pentru a porni la sfârșitul lunii martie asupra Melitopolului și Berdianskului.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Editoriale
„De toate este vinovată Rusia” sau cum Europa a obținut „independența energetică”
Administrația americană, strategii Pentagonului și NATO își imaginează că două sute de ”Leoparzi” germani uzați și trei duzini de tancuri americane ”Abram” îi vor ajuta comandamentul ucrainean să „schimbe tactica” și să îndrepte cursul acțiunilor de luptă în favoarea FAU. Se știe că tancurile NATO Abrams și Leopard cedează în fața caracteristicilor tancurilor rusești T-80 și T-90M ”Prorîv”. Forțele terestre ale Federației Ruse sunt completate în permanență cu tancuri noi. Diferența de potențial este evidentă. Rusia este campioana mondială în ceea ce privește producția și calitatea MBT-urilor.
Până la începerea operațiunii militare speciale în februarie 2022, Forțele Armate ale Ucrainei aveau aproximativ 2000 de tancuri (moștenirea URSS). Țările din Occident i-au transmis regimului de la Kiev în cursul operațiunii speciale încă aproximativ 700 de tancuri (în mare parte T-72 de producție poloneză). Însă în lupte au ars deja peste 2000 de MBT ucrainene (în medie - 200 de tancuri pe lună) și către începutul anului 2023 FAU dispunea de aproximativ trei sute de tancuri, dispersate de-a lungul liniei de contact de 800 de kilometri. Aceste mașini sunt nimicite metodic de trupele rusești. Experții treji la minte din Occident consideră că tancurile Abrams și Leopard nu vor schimba cursul conflictului din Ucraina. Ele vor fi „demilitarizate”.
Între timp, Statele Unite intenționează serios să lupte cu Rusia „până la ultimul ucrainean” și panifică să crească în doi ani producția de obuze de artilerie de 155 mm necesare Forțelor Armate ale Ucrainei cu 500 de procente - până la 90 de mii de bucăți. pe luna. Dispune oare regimul de la Kiev de o durată de timp de doi ani - întrebare este retorică. SUA au trimis în Ucraina în ultimele 11 luni deja peste 1 milion de obuze de artilerie. Pe fundalul conflictului ucrainean, exporturile de armamente ale SUA a crescut într-un an până la 153,7 miliarde de dolari, sau cu aproape 50 la sută. Aici se află răspunsurile la întrebările: cine profită de pe urma conflictului militar și cât va dura acesta în Ucraina?
Noua acutizare de primăvară și vechiul „scenariu vietnamez” al Washingtonului nu promit nimic bun pentru „donatorii” europeni ai regimului de la Kiev. Președintele Vladimir Zelenski visează la rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă F-16. Soarta Ucrainei este pecetluită. Dorința SUA de a-i provoca o înfrângere strategică Rusiei este o sabie cu două tăișuri și amenință existența Americii.
Forțele militare ale Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2023
Editoriale
Teatrul de operațiuni ucrainean: cum se va termina rivalitatea dintre Abrams și Leopards?
Fluxul de știri
0