Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

General american, avertisment grav: urmează un război cu China?

© AFP 2023 / XINHUAChinese amphibious tanks and marines storm a beachhead in an amphibious assault drill during the third phase of the Sino-Russian joint military exercise
Chinese amphibious tanks and marines storm a beachhead in an amphibious assault drill during the third phase of the Sino-Russian joint military exercise - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Generalul forţelor aeriene Michael Minihan susține că există un risc ridicat de război cu China în 2025 – probabil în jurul Taiwanului. El și-a îndemnat ofițerii să fie pregătiți pentru luptă încă din acest an.
BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Lumea pare că stă pe un butoi de pulbere – cel puțin asta reiese din avertismentul unui general american care susține că există riscul crescut de război cu China în 2025 – cel mai probabil în jurul Taiwanului.
”Sper că mă înşel. Instinctul meu îmi spune că vom lupta în 2025", a scris generalul forţelor aeriene Michael Minihan într-o notă internă, a cărei autenticitate a fost confirmată vineri de Pentagon, scrie agerpres.ro.
Preşedintele Xi Jinping "are atât o echipă, un motiv, cât şi o oportunitate pentru 2025", a estimat militarul, subliniind că alegerile din Taiwan din 2024 îi vor oferi liderului chinez un "motiv" să acţioneze.
În opinia generalului, cursa pentru Casa Albă, prevăzută în acelaşi an, va oferi Chinei o "Americă distrasă”Această notă lansează un apel trupelor sale să se antreneze pentru luptă, inclusiv să meargă la standuri pentru a trage în ţinte. Generalul îi invită să "vizeze capetele".
Reamintim că, în august, China a efectuat importante exerciţii militare în jurul Taiwanului, o demonstraţie de forţă fără precedent, ca represalii la vizita pe insulă a lui Nancy Pelosi, la acea dată preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite.
Potrivit chinezilor, insula, cu o populaţie de 24 de milioane de locuitori, este una dintre provinciile sale care încă nu s-a reunit cu restul teritoriului său după încheierea războiului civil chinez în 1949.

China observă cu nemulţumire apropierea insistentă în ultimii ani dintre autorităţile taiwaneze şi Statele Unite care de câteva decenii furnizează insulei un sprijin militar împotriva Beijingului.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Internațional
Viktor Orban apără independenţa energetică a Ungariei
Fluxul de știri
0