Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban apără independenţa energetică a Ungariei

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Abonare
Premierul Ungariei Viktor Orban promite că va bloca prin veto sancțiunile legate de energia nucleară dacă UE va încerca să le adopte la adresa Rusiei
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Ungaria intenționează să impună veto asupra unor eventuale sancțiuni ale UE împotriva Rusiei în domeniul energiei nucleare. Premierul ungar Viktor Orbán a declarat că Ungaria va pune veto la orice eventuală sancțiune a UE împotriva Rusiei care ar afecta energia nucleară.
"Nu vom permite ca planul de a include energia nucleară în sancţiuni să fie implementat. Nici nu se pune problema'', a declarat premierul ungar.
Ucraina a cerut UE să impună sancțiuni împotriva Rosatom, iar președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat în această lună că UE va continua să dezvolte noi sancțiuni împotriva Rusiei, dar a menționat că, la fiecare pachet nou, dezbaterea în bloc devine din ce în ce mai complicată.
Premierul ungar a atras atenţia în nenumărate rânduri cât de greşită este politica de sancțiuni UE împotriva Rusiei, şi, mai timid, s-au alăturat şi alţi câţiva lideri politici din Europa. În ianuarie, Viktor Orbán a spus că Europa adoptă o abordare greșită a sancțiunilor împotriva Federației Ruse. Potrivit acestuia, fără sancțiunile europene împotriva Rusiei, rata inflației s-ar fi redus la jumătate.
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Internațional
Donald Trump avertizează: suntem la un pas de război nuclear
Fluxul de știri
0