Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban apără independenţa energetică a Ungariei

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Ungariei Viktor Orban promite că va bloca prin veto sancțiunile legate de energia nucleară dacă UE va încerca să le adopte la adresa Rusiei
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Ungaria intenționează să impună veto asupra unor eventuale sancțiuni ale UE împotriva Rusiei în domeniul energiei nucleare. Premierul ungar Viktor Orbán a declarat că Ungaria va pune veto la orice eventuală sancțiune a UE împotriva Rusiei care ar afecta energia nucleară.
"Nu vom permite ca planul de a include energia nucleară în sancţiuni să fie implementat. Nici nu se pune problema'', a declarat premierul ungar.
Ucraina a cerut UE să impună sancțiuni împotriva Rosatom, iar președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat în această lună că UE va continua să dezvolte noi sancțiuni împotriva Rusiei, dar a menționat că, la fiecare pachet nou, dezbaterea în bloc devine din ce în ce mai complicată.
Premierul ungar a atras atenţia în nenumărate rânduri cât de greşită este politica de sancțiuni UE împotriva Rusiei, şi, mai timid, s-au alăturat şi alţi câţiva lideri politici din Europa. În ianuarie, Viktor Orbán a spus că Europa adoptă o abordare greșită a sancțiunilor împotriva Federației Ruse. Potrivit acestuia, fără sancțiunile europene împotriva Rusiei, rata inflației s-ar fi redus la jumătate.
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Internațional
Donald Trump avertizează: suntem la un pas de război nuclear
Fluxul de știri
0