Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu s-a întâlnit cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței - detalii

© Photo : Twitter / Catherine Colonna Catherine Colonna și Maia Sandu
 Catherine Colonna și Maia Sandu  - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Șefa statului, Maia Sandu, a avut o discuție cu Catherine Colonna, ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Republicii Franceze, care a făcut o scurtă oprire la Chișinău, în cadrul vizitei sale în Ucraina.
Serviciul prezidențial de presă a anunțat că președintele Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de Franța de-a lungul anilor, dar și în această perioadă complicată, inclusiv prin intermediul Platformei de Sprijin pentru Moldova.
"Statul francez ne-a acordat ajutor umanitar destinat gestionării crizei refugiaților, sprijin bugetar, asistență tehnică în domeniul energetic precum și pentru modernizarea căii ferate. De asemenea, Franța a fost un puternic aliat în obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Mizăm în continuare pe susținerea prietenilor noștri în avansarea procesului de integrare europeană", anunță serviciul de presă.
Oficialii au vorbit și despre provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul situației din jurul Ucrainei, despre securitatea energetică a Republicii Moldova, despre cooperarea moldo-franceză în domeniul anticorupție și recuperarea activelor furate din țară și în cadrul programului de împădurire.
Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2023
Politică
Stoianoglo cere încetarea persecutării penale pentru „îmbogățire ilicită”
Fluxul de știri
0