Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stoianoglo cere încetarea persecutării penale pentru „îmbogățire ilicită”

© Sputnik / Rodion ProcaProcurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo
Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2023
Abonare
Procurorul general suspendat afirmă că “nu este posibil de făcut dreptate prin nedreptăți, pentru că aceasta din urmă reprezintă în sine tot acte de corupție”.
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a înaintat astăzi conducerii interimare a Procuraturii Generale un demers prin care a solicitat încetarea practicilor ilegale de persecutare a persoanelor publice prin utilizarea urmăririlor penale pentru „îmbogățire ilicită”.
“Am înaintat astăzi conducerii interimare a Procuraturii Generale un demers prin care am solicitat încetarea practicilor ilegale de persecutare a persoanelor publice prin utilizarea urmăririlor penale pentru îmbogățire ilicită. Conștientizând pericolul extrem de grav al corupției, ca fenomen social și juridic, manifestând intoleranță totală față de acest comportament, în calitatea mea primară de jurist, dar și de procuror general, fie chiar și suspendat, consider că toți cei implicați în combaterea corupției trebuie să-și conformeze activitățile cadrului legal. Nu este posibil de făcut dreptate prin nedreptăți, pentru că aceasta din urmă reprezintă în sine tot acte de corupție și în final favorizează evoluția necontrolată a acestui fenomen”, a declarat Alexandr Stoianoglo într-o conferință de presă.
Fluxul de știri
0