Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Mass-media: Turcia va furniza Ucrainei centrale electrice plutitoare

© Photo : Facebook / ICS Danube Logistics SRLPortul Internațional Giurgiulești
Portul Internațional Giurgiulești  - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2023
Abonare
Anadolu a anunțat planurile Turciei de a furniza Ucrainei centrale electrice plutitoare, care vor fi amplasate în Republica Moldova și România.
CHIȘINĂU, 27 ian - Sputnik. Turcia va furniza Ucrainei centrale electrice plutitoare, acestea vor putea acoperi necesitățile a unui milion de gospodării și ar urma să fie amplasate în porturile din Moldova și România, transmite agenția de presă turcească Anadolu.
„Compania turcă Karpowership a semnat un memorandum de intenție cu compania națională ucraineană “Compania Energetică Ucraineană” (Energy Company of Ukraine - ECU) pentru furnizarea către aceasta a centralelor plutitoare de 500 MW.
Centralele electrice plutitoare ale companiei vor putea satisface necesitățile de energie electrică a unui milion de gospodării.
Se relatează că s-ar putea ca centrale electrice plutitoare să fie amplasate în porturile din Moldova și România, iar furnizarea energiei electrice să fie realizată prin rețelele electrice ale acestor țări. Karpowership și “Compania Energetică Ucraineană” vor negocia cu autoritățile din România și Moldova cu privire la implementarea acestei decizii.

„Ca parte a memorandumului de înțelegere, se presupune că centralele electrice plutitoare cu o capacitate de 500 de megawați vor furniza cu promptitudine energie electrică în rețelei de distribuție alr Ucrainei”, a precizat Anadolu, care este citată de RIA Novosti.

Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2023
Economie
Criza imobiliară loveşte Europa
Fluxul de știri
0