Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pompeo a povestit cum Statele Unite a pregătit Ucraina pentru conflict

© Sputnik / Екатерина Лызлова / Accesați arhiva multimediaFostul secretar de stat american Mike Pompeo
Fostul secretar de stat american Mike Pompeo - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2023
Abonare
Fostul secretar al Departamentului de Stat Pompeo a povestit cum că armata americană antrenează forțele armate de mult timp
CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. SUA antrenează soldați ucraineni de foarte mult timp, a declarat fostul secretar de stat american Mike Pompeo în podcastul Fox News.
„Ar trebui să știți că forțele armate ucrainene sunt antrenate în SUA de foarte mult timp. Când eram încă șeful CIA, am vizitat de multe ori sud-estul Ucrainei, le-am ajutat forțele speciale în diverse moduri, asta este tot ce pot spune”, a declarat Pompeo.
El a adăugat, de asemenea, că poporul american ar trebui să fie mândru că viețile americanilor nu sunt în pericol, deoarece instructorii americani „au făcut o treabă grozavă învățându-i pe alții să-și apere țara”.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. În acest scop, potrivit lui Putin, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Internațional
Ucraina, zguduită de scandaluri de corupţie chiar în sânul Armatei
Fluxul de știri
0