Primul concert cu public în Sala cu Orgă din Chișinău, dupâ șapte luni de restricții - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Cultură
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre evenimentele din domeniul culturii

Vladimir Vîsoțki ar fi împlinit astăzi 85 de ani. Detalii despre viața cântărețului rus

Abonare
Vladimir Vîsoțki ar fi împlinit astăzi 85 de ani. El este poetul care și-a cântat versurile și a reușit să devină o legendă în timpul vieții sale zbuciumate.
CHIȘINĂU, 25 ian — Sputnik. În 25 ianuarie se împlinesc 85 de ani de la nașterea marelui actor, poet și cant-autor Vladimir Vîsoțki. Pentru o mare parte dintre cetăţenii Republicii Moldova, dar şi pentru toţi acei care au trăit în Uniunea Sovietică, Vîsoţki a fost o legendă vie. El şi-a cântat poezia pe acorduri de chitară pe care le compunea peste noapte. La acea vreme, puțini care aveau curajul să cânte în public asemenea versuri. Cu toţii cunoaştem cum funcționa cenzura în sistemul sovietic. Din această cauză, Vîsoțkii a fost intimidat şi chiar interzis la un moment dat.
Pentru ca să ascultăm întreaga operă a lui Vladimir Vîsoţki vom avea nevoie să ascultăm 25 de ore continuu. El a compus şi a interpretat peste 400 de cântece.
În anul 1972, la sfârșitul lunii aprilie, Vîsoțki a susținut un concert la Chișinău.
Mai jos puteți admira câteva dintre melodiile sale, traduse, subtitrate și publicate pe canalul de Youtube al Asociației de cooperare România-Rusia.
Melodia "Balada navei eșuate"
Melodia "Gimnastica de dimineaţă"
Melodia "Cântec liric"
Melodia "Unde ţi-s cei 17 ani?"
Amintim că cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la nașterea actorului, poetului și cântărețului rus Vladimir Vîsoțki, la Casa Rusă de la Chișinău va avea loc o seară culturală și educativă.
Casa Rusă a declarat pentru Sputnik Moldova că evenimentul va loc pe 27 ianuarie, ora 16:00, cu genericul „Sub acordul muzicii lui”.
Vladimir Vîsoțki - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2023
Societate
Casa Rusă vă invită la o seară dedicată aniversării cântărețului Vladimir Vîsoțki
Fluxul de știri
0