Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a calificat posibila livrare de tancuri Abrams în Ucraina drept un plan eșuat

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Abonare
Peskov a declarat că costurile pentru tancurile Abrams vor cădea pe umerii contribuabililor europeni.
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Livrarea de tancuri Abrams către Ucraina este un plan eșuat din punct de vedere al aspectelor tehnologice, potențialul acestora este mult supraestimat, le-a declarat jurnaliștilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse.

„Sunt sigur că mulți experți înțeleg și absurditatea acestei idei, pur și simplu în virtutea aspectelor tehnologice acest plan este eșuat. Dar cel mai important este supraestimarea clară a potențialului pe care-l va adăuga forțelor armate ale Ucrainei. Aceasta este încă o iluzie, și una destul de profundă", a spus Peskov.

„Noi am repetat că aceste tancuri vor arde la fel ca și toate celelalte, doar că ele costă foarte scump, și toate acestea vor cădea în primul rând pe umerii contribuabililor europeni. Americanii, ca întotdeauna, vor rămâne minimum cu ce au avut. Dar cel mai probabil - cu profituri bune”, a menționat Peskov.
Anterior, ziarul Washington Post a comunicat, cu referire la oficiali americani, că tancurile Abrams, despre care SUA ar putea anunța că va transmite Kievului de la 30 până la 50 de unități, nu vor ajunge în Ucraina în timpul apropiat - cel mai probabil, termenele vor fi amânate cu luni sau chiar ani.
Postul de televiziune ABC a transmis, citând un oficial american, că s-ar putea ca tancurile să nu fie desfășurate pentru a fi folosite de militarii ucraineni mai bine de un an, inclusiv din cauza necesității ca autoritățile SUA să încheie contractele respective cu producătorii.
Forțele militare ale Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2023
Editoriale
Teatrul de operațiuni ucrainean: cum se va termina rivalitatea dintre Abrams și Leopards?
Fluxul de știri
0