Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Amiralul Gorșkov” a exersat lovitura cu o rachetă „Zirkon”

© Пресс-служба Минобороны РФ / Accesați arhiva multimediaFragata „Amiralul Gorșkov”
Fragata „Amiralul Gorșkov”  - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Abonare
Fregata „Amiral Gorșkov” a exersat o lovitura cu o rachetă „Zirkon” în oceanul Atlantic.
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Fregata „Amiral Gorșkov” a efectuat lovirea unei ținte maritime cu o rachetă hipersonică „Zirkon”, a informat serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării.
„Echipajul fregatei “Amiral Gorșkov”, care operează în zonele din vestul Oceanului Atlantic, a efectuat un exercițiu cu utilizarea rachetelor hipersonice folosind simularea computerizată”, se relatează în comunicatul de presă.
Ținta pe mare a imitat o navă inamică simulată situată la mai mult de 900 de kilometri distanță.
La efectuarea lansări electronice, echipajul a demonstrat o coordonare ridicată a acțiunilor, a subliniat departamentul.
Fregata efectuează un lung exercițiu pe mare sub conducerea comandantului diviziei de nave de rachete a Flotei de Nord, căpitanul primul rang Oleg Gladki. Sarcina principală este asigurarea prezenței navale rusești în zonele importante din punct de vedere strategic ale oceanelor.
Fregata „Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorșkov” este o navă modernă multifuncțională, cu arme cu rachete ghidate. A fost acceptată în Marina în 2018, iar în 2021 a fost modernizată pentru a utiliza rachete hipersonice Zircon.
Nava înarmată cu Zircon este capabilă să provoace lovituri precise și puternice împotriva oricăror ținte inamice pe mare și pe uscat. Aceste rachete hipersonice sunt garantate pentru a depăși orice sisteme moderne și avansate de apărare aeriană - apărare antirachetă.
Ceremonia pentru intrarea fregatei în serviciul de luptă cu Zircon a avut loc pe 4 ianuarie 2023.
Fluxul de știri
0