Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

“AIPA condamnă vehement orice act de corupție”

© Pixabay / janeb13Mită, corupție
Mită, corupție - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură condamnă vehement orice act de corupție, după ce ieri ofițerii CNA au efectuat verificări pe marginea unor dosare, unde sunt vizați 5 angajați AIPA.
CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a anunțat că acordă tot suportul și colaborează cu organele abilitate de stat ce vizează investigarea respectivelor dosare în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare.
Totodată AIPA condamnă vehement orice act de corupție și îndeamnă solicitanții de subvenții să sesizeze conducerea AIPA despre orice abatere admisă în procesul examinării cererilor de către angajați, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33.
Amintim că ieri ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat verificări pe marginea unor dosare, unde sunt vizați cinci angajați AIPA.
S-au efectuat controale la unul dintre angajații din cadrul oficiului teritorial UTA Găgăuzia, la doi angajați ai oficiului teritorial Bălti și la alți doi angajați din cadrul oficiului Central al Agenției. Menționăm că din informația oferită de către CNA, un singur angajat al AIPA a fost reținut.
În urma acestor verificări, din Agenție au fost preluate, pentru documentarea cauzelor, un hard disk și șapte dosare de solicitare a sprijinului financiar pentru acordarea subvențiilor post-investiționale, alte mecanisme de subvenționare nefiind solicitate spre verificare.
Fluxul de știri
0