Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul copiilor din Găgăuzia care practică sportul este în creștere

© Sputnik / Maxim Topalstadion, imagine simbol
stadion, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2023
Abonare
Direcția pentru Tineret și Sport Găgăuzia a anunțat despre investițiile făcute în infrastructura sportivă a regiunii.
CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Potrivit Direcției Principale pentru Tineret și Sport Găgăuzia, până în 2014, numărul copiilor care frecventau școlile sportive a fost în scădere anual. Așa că, de exemplu, în 2012, în școlile sportive pentru copii și tineret din regiune erau 2 825 de copii, iar până în 2014 cifrele au scăzut la 2 678.
Cu toate acestea, în ultimii ani s-a înregistrat o creștere anuală a numărului copiilor care au decis să studiaze în instituțiile sportive din Găgăuzia. În 2019, numărul acestora a crescut la 3 228, în 2020 - 3 409, iar în 2021, 3 550.
Această dinamică a fost numită „excelentă” de Direcția Principală de Tineret și Sport a Găgăuziei. Ei au explicat, de asemenea, care este motivul unei astfel de creșteri. Investițiile financiare în infrastructura sportivă au adus aceste rezultate.
Se investește în repararea sălilor de sport, construcția de terenuri pentru copii și de sport, terenuri de minifotbal, baschet și volei, precum și stadioane de fotbal de dimensiuni mari. Cel mai modern dintre ele a fost construit în capitala autonomiei cu sprijinul financiar al guvernului turc.
„Una dintre principalele priorități strategice ale politicii de stat moderne la toate nivelurile este formarea și dezvoltarea valorilor unui stil de viață sănătos. O parte integrantă din care este educația fizică și sportul și, în primul rând, pentru copiii de la o vârstă fragedă. Cultura fizică și sportul ar trebui să asigure fiecărui copil un minim suficient și necesar de aptitudine teoretică, tehnică și fizică pentru dezvoltarea personală, formarea sănătății și un stil de viață sănătos”, a spus Departamentul Tineret și Sport Găgăuzia.
Drept urmare, dacă până nu demult sportivii din Găgăuzia puteau aduce acasă doar medalii de la campionatele naționale și europene de tineret, astăzi sportivii participă la Jocurile Olimpice. Este vorba despre luptătoarea Evgheni Nedealco și halterofilia Elena Cîlcic
În total, în 2022, sportivii din Găgăuzia au adus în regiune peste 170 de medalii din campionatele naționale și internaționale.
Vizita în Găgăuzia a președintelui Parlamentului Turciei, Mustafa Sentop - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2022
Președintele Parlamentului Turciei: vom rezolva împreună problema gazelor în Găgăuzia
Fluxul de știri
0