Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oleg Serebrian s-a întâlnit cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian cu șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Jānis Mažeiks
Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian cu șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Jānis Mažeiks - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2023
Abonare
Oleg Serebrian s-a întâlnit cu Jānis Mažeiks. Despre ce au discutat.
CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Astăzi a avut loc prima întrevedere din acest an dintre Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian cu șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.
Subiecte de discuții au constituit activitățile planificate pentru anul în curs, dinamica preconizată în formatele de dialog Chișinău-Tiraspol, cu precizarea că o nouă întrevedere de lucru a reprezentanților politici va fi propusă până la finele lunii februarie curent, precum și abordările autorităților Republicii Moldova pe un spectru de probleme ce preocupă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.
S-a menționat despre necesitatea promovării programelor finanțate de UE privind consolidarea măsurilor de încredere ca un element important de stimulare a procesului de reglementare. S-a accentuat, că progresele marcate în parcursul de integrare europeană al Republicii Moldova cu siguranță vor produce efecte tangibile și în avansarea spre obiectivul de reintegrare a țării.
Referitor la procesul de reglementare transnistreană, Vicepremierul a evidențiat faptul că acesta este interconectat la evoluțiile războiului din Ucraina, realizarea principiilor de democratizare și de demilitarizare a regiunii și implementarea bine gândită a mecanismelor de reconstituire a spațiilor naționale unice.
De asemenea, s-a evocat deschiderea deplină a Chișinăului de a menține dialogul pe toate platformele de comunicare disponibile în vederea atragerii suportului necesar din partea partenerilor externi, inclusiv a UE, în atingerea dezideratului de reglementare atotcuprinzătoare și pașnică a conflictului transnistrean.
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2023
Politică
PSRM contestă la Curtea Constituțională modalitatea de indexare a pensiilor
Fluxul de știri
0