Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Franța și Germania vor efectua exerciții militare comune în țara vecină

© AFP 2023 / DANIEL MIHAILESCUMilitari francezi în România
Militari francezi în România - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Într-un comunicat postat pe site-ul Palatului Élysée se anunță că Franța susține că va efectua exerciții militare comune cu Germania pe Flancul Estic al NATO, în România și în Lituania. Despre ce este vorba.
BUCUREȘTI, 23 ian – Sputnik. România și Lituania vor găzdui o serie de exerciții militare comune ale Franței și Germaniei.
Informația apare într-un comunicat postat pe site-ul Palatului Élysée.
Franța susține că va efectua exerciții militare comune cu Germania pe Flancul Estic al NATO, în România și în Lituania. De asemenea, în comunicat se precizează că cele două țări vor sprijini în continuare Ucraina, Republica Moldova și Georgia în parcursul lor european, transmite dcnews.ro.
”În acest context, subliniem angajamentul nostru de a crește rezistența partenerilor noștri estici, inclusiv prin Facilitatea europeană pentru pace și în cadrul Parteneriatului estic, și sprijinim Ucraina, Republica Moldova și Georgia pe drumul lor european.
De asemenea, ne angajăm să îmbunătățim coordonarea protecției infrastructurii critice, se arată comunicatul amintit anterior.
Francezii subliniază că este esențială consolidarea capacităților europene de apărare și că acesta este motivul pentru care Franța și Germania doresc să îmbunătățească colaborarea forțelor armate în Europa.
Comunicatul francezilor spune că vor contribui la consolidarea bazei tehnologice și industriale europene de apărare și că își propun, de asemenea, promovarea consolidării instrumentelor europene de achiziție de echipamente, în conformitate cu agenda de la Versailles.
”Franța și Germania sunt pe deplin angajate în acordul trilateral franco-germano-spaniol privind controlul exporturilor de arme, care este un element cheie al cooperării noastre în domeniul armamentului“, mai precizează comunicatul.
Tancul american Abrams - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2023
Analize și opinii
Ce semnal așteaptă Europa de la SUA ca să livreze Kievului tancuri Leopard
Fluxul de știri
0