Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ceban propune autorităților să cumpere gaze ieftine de pe burse cât este disponibil

© Sputnik / Rodion ProcaIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2023
Abonare
Primarul municipiului Chișinău propune ca autoritățile să cumpere gaze naturale ieftine de pe burse cât este disponibil.
CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Autoritățile ar trebui să cumpere gaze naturale ieftine de pe burse cât este disponibil și să-l vândă oamenilor la prețuri reduse. Această propunere a fost făcută de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.
În același timp, potrivit lui Ceban, vara ar trebui folosit gazul scump din rezerve pentru ca oamenii să nu simtă tariful mare.
Potrivit acestuia, autoritățile nu fac acest lucru „din cauza intereselor ascunse și a obligației de plată a împrumuturilor luate pentru achiziționarea de gaze”.
În plus, Ceban arată că Moldova a început să plătească mai mult pentru electricitatea de la stația Kuciurgan cu 17%, iar oamenii sunt nevoiți să plătească mai mult cu 300%.
Totodată, el a subliniat că s-au majorat de câteva ori și cheltuielile autorităților locale.
Municipalitățile pierd milioane de lei din cauza tarifelor umflate, iar aceste fonduri ar putea fi direcționate către școli, grădinițe, drumuri și colectarea gunoiului.
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2023
Politică
Dodon: Procuratura capturată de regimul Maiei Sandu a lansat noi provocări la adresa mea
Fluxul de știri
0