Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Procuratura capturată de regimul Maiei Sandu a lansat noi provocări la adresa mea

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 23.01.2023
Abonare
Igor Dodon: „Se recurge la „scurgeri” în presa controlată pentru a manipula opinia publică”.
CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Fostul președinte al țării, Igor Dodon, acuză Procuratura Generală de provocări la adresa sa și a familiei sale. Potrivit fostului șef de stat, "se recurge la „scurgeri” în presa controlată pentru a manipula opinia publică".
"În lipsă de argumente juridice, se recurge la "scurgeri" în presa controlată pentru a manipula opinia publică. Informația legată de posibila vizita la tratament în România pentru copilul nostru mezin, inclusiv destinația și hotelul bronat, a fost "aruncată" în presa galbenă de către procurorul pe caz, care devine tot mai iritat de lipsa motivelor de a ne persecuta juridic", anunță Dodon.
În context, Dodon susține că deține "informații că procurorii au indicații să organizeze în timpul apropiat un șir de provocări la adresa mea și a familiei mele, plasând ilegal în spațiul public informații ridicate în timpul perchezițiilor din 24 mai 2022, cu falsificarea unor elemente".
"Îi avertizez pe această cale să renunțe la aceste acțiuni ilegale, pentru care, vă asigur, vor răspunde fiecare. Știu că Maia Sandu își dorește foarte tare să îmi creeze diverse probleme, de teama unei posibile concurențe. Este extrem de urât când este atacată și familia, inclusiv copiii. Din păcate, regimul nu are nimic sfânt. Iar justiția aşa şi rămâne nereformată, fiindca procurorii acționează ca subalterni ai regimului politic", susține Dodon.
Первое заседание по делу Игоря Додона под названием Energocom - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2023
Politică
ULTIMA ORĂ! Igor Dodon poate părăsi țara
Amintim că pe 19 ianuarie, Judecătorii Curții Supreme de Justiție i-au permis fostului președinte, Igor Dodon, să părăsească țara. Dodon va putea pleca peste hotare pentru a-l însoți pe cel mai mic copil al său la un tratament de reabilitare. Astfel, socialistul ar putea lipsi din țară în perioada 28 ianuarie – 5 februarie.
Fluxul de știri
0