Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban a avut dreptate: apar noi dezvăluiri despre corupţia de la Bruxelles

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2023
Abonare
Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, a uitat să declare un număr de 125 de cadouri primite de la preluarea funcției, în 18 ianuarie 2022, conform publicației Politico, ceea ce justifică ironiile lui Viktor Orban cu privire la corupţia de la Bruxelles.
Bruxelles, 20 ian – Sputnik. Europarlamentarii au obligația să declare cadourile primite în exercitarea funcției cel mai tîrziu la finele lunii următoare celei în care le primesc, dar Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, a uitat să declare un număr de 125 de cadouri primite de la preluarea funcției.
Între cadourile nedeclarate se numără obiecte de aur, haine, aparate electronice, obiecte decorative, șampanie etc. Purtătorul de cuvînt al Robertei Metsola a declarat că regulile valabile pentru restul europarlamentarilor nu i se aplică și președintei P.E., dar nu a putut indica unde ar exista această prevedere în regulamentele Parlamentului.
Scandalul se produce într-un moment delicat pentru PE, în plină anchetă a șpăgilor din Qatar și cînd Metsola tocmai vorbește despre măsuri ferme de combatere a corupției și de sporire a transparenței.
Recent, premierul Ungariei, i-a ironizat pe eurodeputaţii suspectaţi de implicare în cazurile de corupţie din Parlamentul European. El a spus că aceștia sunt atât de numeroşi încât ar putea forma propria lor echipă de fotbal la puşcărie.
„În curând vor fi suficienţi eurodeputaţi corupţi în spatele gratiilor pentru a-şi forma propria lor echipă de fotbal la puşcărie. Cine ştie? Poate chiar vor ajunge la Campionatul European de Fotbal din 2024”, a scris Orban pe Twitter.
Ironiile lui Viktor Orban sunt motivate de faptul că PE a avut mereu Ungaria în vizor pe motiv de corupție, dovedindu-se însă că PE este o instituție extrem de coruptă.
Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2023
Rusia
Livrarea de arme capabile să lovească Rusia va duce conflictul din Ucraina la un nou nivel
Fluxul de știri
0